«Ο Τιμούρ μπορεί να αντικαταστήσει τον οποιοδήποτε με ένα καλύτερο ποδοσφαιριστή»

Την πεποίθηση πως ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί να αντικαταστήσει τον οποιοδήποτε με ένα καλύτερο ποδοσφαιριστή, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Σάββας Πηλακούτας στο πλαίσιο ραδιοφωνικών του δηλώσεων στον Super Sport FM 104.0.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Πηλακούτας.

Για την αποχώρηση του Βίκτορ: «Εδώ και δύο βδομάδες μας διεμήνυσε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα. Αυτό που του είπαμε, ήταν, πως εφόσον βρει ομάδα δεν θα μπούμε εμπόδιο. Δεν επιθυμούμε να κρατούμε κανένα  ποδοσφαιριστή με το ζόρι. Βρήκε την ομάδα στο Κατάρ και λύθηκε το συμβόλαιο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αγωνίστηκε 4 συνεχόμενες χρονιές στην Ανόρθωση. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας, ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές, πέτυχε 19 γκολ και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του. Όποτε αγωνιζόταν έδινε τον καλύτερο του εαυτό. Πλέον καλούμαστε να αντικαταστήσουμε ένα ποδοσφαιριστή που παίζει σε μια νευραλγική θέση».

Αν ήταν το οικονομικό, με ένα καλύτερο συμβόλαιο ο λόγος της αποχώρησης: «Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τους λόγους που αποχώρησε. Χάρισε και μέρος των δεδουλευμένων του. Είχε θετική η εξέλιξη στο οικονομικό κομμάτι για το πως λύθηκε η συνεργασία».

Αν έκανε προεργασία ο Τιμούρ Κετσπάγια για την απόκτηση αμυντικού μέσου:  «Είναι ενήμερος ο προπονητής, και είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες τις διεργασίες για αντικατάσταση του».

Αν η αποχώρηση του Βίκτορ ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση του Αρτυματά: «Ανοίγει και μια θέση επιπλέον για τον Κατάλογο Α΄. Διαμορφώνονται καινούργια δεδομένα για τον προγραμματισμό. Όλα αυτά είναι θέμα που αφορούν τον προπονητή. Κινείται πολύ γρήγορα, όπως έγινε και με τον Χατζηβασίλη, ο οποίος αποκτήθηκε λίγες μέρες μετά το θέμα που προέκυψε με τον Μικελτάντζε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας και πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον οποιοδήποτε με ένα καλύτερο ποδοσφαιριστή».

Για τις επόμενες αφίξεις για υπογραφές: «Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτές οι βδομάδες θα φέρουν εξελίξεις στην κάθοδο ποδοσφαιριστών αφού θα αρχίσει προετοιμασία».

Για τον Μαργκάσα: «Οι επόμενες δύο βδομάδες πιθανό να φέρουν μαζεμένα νέα αφού θα πρέπει να βρίσκονται στην Κύπρο για την προετοιμασία».

Για τον τρόπο που κυλά ο προγραμματισμός: «Αν συγκρίνουμε και το πως κινούνται οι άλλες ομάδες, θεωρώ ότι κινούμαστε πιο γρήγορα σε σχέση με τις άλλες ομάδες».

Για τον Μιχάλη Ιωάννου: «Παρακολουθήσαμε τον Μιχάλη. Τα πήγε αρκετά καλά. Το ίδιο και οι άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους. Ο Μιχάλης Ιωάννου άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αγωνίστηκε σε διψήφιο αριθμό αγώνων και πήρε την κλήση για την Εθνική Ανδρών».

Για το που θα γίνει η πρώτη προπόνηση στην παρουσία κόσμου: «Γράφτηκαν πάρα πολλά. Γίνονται έργα και στο ΓΣΖ που ήταν στις προτεραιότητες. Υπάρχουν σκέψεις για κάποια γήπεδα, όμως επιθυμούμε να γίνει εντός της επαρχίας Λάρνακας. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο «Αντώνης Καράς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ