Η παρουσίαση Τιμούρ Κετσπάγια και εισιτηρίων διαρκείας (Ζωντανά)

Άρχισε στις 11:00 η παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας, Τιμούρ Κετσπάγια στον 16ο όροφο του ξενοχοδοχείου Radisson Blue στη Λάρνακα.

Live streaming:

Ξεκίνησε η διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ.Ευγένιο Χαμπουλλά να καλοσωρίζει τον Τιμούρ Κετσπάγια και να συμπληρώνει:

«Με σκληρή δουλειά θα επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει.»

– Τον λόγο πήρε ο κ.Κετσπάγια ο οποίος ανέφερε:

«Δεν ξεκινάω κάτι καινούργιο, θα συνεχίσω απ’ εκεί που είχα μείνει. Δεν θα έλεγα ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, πάντα υπήρχαν προβλήματα. Αλλά η Ανόρθωση έβρισκε τους τρόπους να πάει μπροστά. Δεν έχω μάθει να παίζω έτσι και να κοροϊδεύω τον κόσμο. Με την στήριξη αυτών των ανθρώπων που είναι γύρω στην ομάδα, θα φτιάξουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για να φέρουμε τους τίτλους πάλι πίσω.»

– Σε ερώτηση του κ.Παπαμωϋσέως σχετικά με τις προσθαφαιρέσεις, ο Τιμούρ είπε:

«Δεν μπορώ να πω από τώρα, είναι νωρίς. Δεν είναι σωστό, αύριο παίζει η ομάδα. Θα γίνουν αλλαγές, έχει γίνει κάποια δουλειά. Μέχρι να αρχίσει η δουλειά σε 90% θέλουμε να είναι συμπληρωμένο το ρόστερ. Κάντε λίγη ακόμα υπομονή.»

– Πως είπες το ναι και επέστρεψες τώρα στην Ανόρθωση;

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή τότε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Μίλησα με κ. Πουλλαίδη και κ. Χαμπουλά, αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Έχουμε μεγάλη θέληση να πετύχουμε αυτά που θέλει ο κόσμος της Ανόρθωσης. Ο κάθε ένας έχει την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα οικονομικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και ένας από τους κύριους λόγους, τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στην Κύπρο και της καριέρας μου στο ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση. Πάντα έβλεπα την Ανόρθωση και έβλεπα ότι χρειάζεται κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν την Ανόρθωση να βρει το δρόμο της.»

– Θα είναι διαφορετικοί οι στόχοι τη δεύτερη χρονιά;

«Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι που παίζω. Προβλήματα είχαμε και πριν από χρόνια αλλά έχω υψηλούς στόχους. Από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής είχα ψηλούς στόχους. Να πω ότι χρειάζεται χρόνος, στην Κύπρο δεν υπάρχει χρόνος. Η ομάδα κάθε χρόνο έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, θα δείξει που θα καταλήξουμε. Είμαι αισιόδοξος.»

– Αυξάνεται η πίεση μιλώντας για τίτλους;

«Πίεση πάντα υπάρχει, την βάζουμε και εμείς στους εαυτούς μας. Σε όποιες ομάδες δουλεύω βάζω ψηλούς στόχους. Ανεξάρτητα αν αυτή η ομάδα είναι στην 2η εξάδα, όταν αρχίσει η νέα χρονιά θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, δεν θέλω να κρυφτώ για να κερδίσω χρόνο. Αν μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, θα το κυνηγήσουμε.»

– Θα έχεις την ευκαιρία και τον χρόνο να χτίσεις τη δική σου ομάδα. Τι έχεις να πεις γι’αυτό;

«Είχαμε τις ίδιες δυσκολίες και πριν από 15 χρόνια. Στο τέλος η ομάδα ήταν αν όχι η καλύτερη ομάδα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, απ’ τις καλύτερες και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Όλος ο κόσμος ήταν δίπλα στην ομάδα. Σίγουρα οι καιροί αλλάξανε, οικονομικά, οι ομάδες. Αλλά δεν άλλαξε ότι ο Ανορθωσιάτης μπορεί να βοηθήσει. Έχει δείξει πολλές φορές η Ανόρθωση ότι όταν όλοι είναι μαζί, έχει δυνατότητες. Δεν θέλω να λέω δώστε μου χρόνο, χρόνος δεν υπάρχει και το αποτέλεσμα το θέλουμε… χθες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, δεν έχουμε την πίεση της Ευρώπης. Είναι λυπηρό αλλά είναι μια βοήθεια στην προσπάθεια να χτίσεις την ομάδα.»

– Πως θα είναι η νέα ομάδα που θα χτίσεις; Στη προηγούμενη σου θητεία είχες χτίσει δύο διαφορετικές ομάδες το 2015 και το 2018.

«Η Ανόρθωση είναι μία, δεν αλλάζει με το πόσα χρόνια έχει να πάρει το πρωτάθλημα. Πριν χρόνια όταν ήρθα ήταν πιο δύσκολο, ήταν μόνο δύο ξένοι και οι υπόλοιποι Κύπριοι και ερασιτέχνες. Τώρα είναι πιο εύκολο, μπορείς να φέρεις 15 παίκτες από το εξωτερικό. Υπάρχουν και μερικά νέα παιδιά στην ομάδα, θα δούμε πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, μπορείς να αλλάξεις πολλά σε μια ομάδα από τον ένα χρόνο στον άλλο. Έχουμε δείξει αρκετές φορές ότι οι επιλογές μας πετυχαίνουν. Το αποτέλεσμα είναι που φέρνει και χρήμα και ηρεμία και μέλλον. Και μένα μου αρέσει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά εμείς θέλουμε να το συνδυάζουμε. Εδώ ομάδες πληρώνουν δισεκατομμύρια και δεν τα καταφέρνουν. Αν πρέπει να διαλέξω, είναι το αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις αποτέλεσμα, δεν έχεις τίποτα.»

– Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή σου. Πως το βλέπεις αυτό;

«Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα, ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από μένα. Με την δουλειά μου σε αυτή την ομάδα έχουμε πετύχει πολλά πράγματα και στο Κυπριακό και στο Ευρωπαϊκό. Μπορεί κάποιος στην θέση μου να έλεγε ότι χρειάζεται χρόνο, εγώ δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το χέρι μου, δεν δίνω στον εαυτό μου χρόνο. Θέλω να χτίσω μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Όταν τρως γλυκό, μετά το πικρό δεν το αντέχεις. Όταν αγαπάς μια ομάδα, ακόμα και αν δεν πας γήπεδο μπορείς να κάνεις την εισφορά σου στην ομάδα. Λάθη έγιναν, αλλά κοιτάμε μπροστά. Για να πετύχουμε κάτι θέλουμε την βοήθεια όλων. Μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε.»

– Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και την κάρτα φιλάθλου, τι έχεις να πεις;

«Έβγαλα κάρτα και πήγα σε αγώνα πρόσφατα, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσο πολλής θόρυβος, δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτή την κάρτα. Ίσως και εσείς οι δημοσιογράφοι να μην εξηγείτε σωστά στον κόσμο και δημιουργείται σύγχυση. Δεν ξέρω να σας πω εγώ τι είναι λάθος και τι σωστό.»

– Πόσο δύσκολο είναι το έργο σου με την διαφορά στο οικονομικό από άλλες ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων;

«Πλέον το ποδόσφαιρο είναι πρώτα μπίζνες και μετά ποδόσφαιρο. Χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. No money no honey. Δεν σημαίνει ότι αν εσύ πληρώνεις 10 εκατομμύρια και οι άλλοι 5 θα πάρεις εσύ το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχεις αβαντάζ, σημαίνει μπορείς να φέρεις περισσότερους ποιοτικά παίκτες. Αλλά μπορείς και με πιο λίγα χρήματα να φέρεις καλύτερους παίκτες. Εξαρτάται πόσο καλά ξέρεις τον χώρο και το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ήρθαν πολύ καλοί προπονητές αλλά δεν ήξεραν το Κυπριακό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό δεν πέτυχαν.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ