Αυτό είναι το MoU! Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες!

Το περιβόητο Memorandum of Understanding, που εδώ και 45 μέρες συζητά η ηγεσία του συλλόγου με τον Χρήστο Πουλλαΐδη  αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμα της η ιστοσελίδας 24sports.com.cy.

Το MoU είναι μία συμφωνία ανάμεσα στον σύλλογο και την πλευρά του Χρήστου Πουλλαΐδη. Τι προνοεί όμως αυτή η συμφωνία και που σκαλώνει.

  1. Προνοεί ότι η εταιρεία το συντομότερο θα παραχωρήσει στον Χρήστο Πουλλαΐδη μετοχές για χρήματα που έβαλε στην εταιρεία και δεν έχουν ακόμα μετοχοποιηθεί και θα εγγράψει τις μετοχές αυτές στον έφορο εταιρειών ενώ θα φύγει οποιοσδήποτε περιορισμός για το μέγιστο ποσοστό μετοχών που μπορεί να έχει. Όπως αναφέρεται ο κ. Πουλλαΐδης κατόπιν αιτήματος της εταιρείας υπέγραψε να μετοχοποιηθούν αυτά τα χρήματα που ανέρχονται σε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ διότι το είχε ανάγκη η ομάδα για τα Κριτήρια του Μάρτη που πέρασε, όντας πλήρως συνεργάσιμος στην απαίτηση αυτή από την εταιρεία.
  2. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά το Σωματείο να του επιστρέψει το 21% που του είχε χαρίσει πριν από 2 χρόνια και να παραμείνει στο 30%.
  3. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά όπως η Κτηματική εταιρεία που ενοικιάζει στον Σύλλογο το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, να επεκτείνει τη συμφωνία ενοικίασης μέχρι το 2030.
  4. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης απαιτεί από την εταιρεία αυτή τη φορά να παραιτηθούν όλα τα μέλη του Συμβουλίου της εταιρείας που διορίστηκαν από τον Αντρέα Παντελή.
  5. Επιπλέον όσα χρήματα οφείλει η εταιρεία στον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια που ήταν ο Αντρέας Παντελή στο τιμόνι να διαγραφούν, μιας και η διοίκηση Ανδρέα Παντελή, δεν πλήρωσε τα ετήσια δικαιώματα ως όφειλε προς τον σύλλογο.
  6. Επιπλέον, ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά όπως γίνει έλεγχος στα οικονομικά της εταιρείας από ανεξάρτητη επιτροπή, να διοριστεί μια επιτροπή που θα κάνει μόνιμα έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας, να καταρτιστεί τριετές οικονομικό πλάνο για την εταιρεία και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, όλα τα πιο πάνω είναι δεκτά από το ΔΣ του Συλλόγου.

Εκείνο που δεν δέχεται ο Σύλλογος είναι να μειωθεί το ποσό της ετήσιας χορηγίας, που όπως αναφέρεται δεν έχει εισπραχθεί από το σύλλογο τα τελευταία δύο χρόνια, μιας και δεν είχε πληρωθεί από τη διοίκηση Παντελή.  Οι δύο πλευρές διαφωνούν στο ύψος του ποσού που θα καταβάλλεται ετήσια. Ποσό που όμως προκύπτει μέσα από υποχρεώσεις του συλλόγου προς τρίτους και εμπίπτει όμως στα κριτήρια, που εταιρεία είναι υποχρεωμένη να περνά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ