Έντονος ήταν στις δηλώσεις του στη ραδιοφωνική συχνότητα του Supersport FM, ο Γιώργος Κυριάκου.

Ο κόουτς και η υπόλοιπη ομάδα, είναι σε απόγνωση μιας και το γηπεδικό πρόβλημα είναι πιο έντονο από ποτέ. Η ομάδα μας αγωνίστηκε την Πέμπτη και θα κάνει προπόνηση ξανά την Τετάρτη, μιας και για να κάνεις προπονήσεις στην Κύπρο, παίζει ρόλο και με τι κόμμα υποστηρίζεις όπως ανάφερε ο κόουτς.

Αναλυτικά πιο κάτω οι δηλώσεις του Γιώργου Κυριάκου:

Τι γίνεται; Τόσο δύσκολο να βρεθούν κλειστοί χώροι που να μπορεί μία ομάδα να κάνει υποφερτά την προετοιμασία της στο πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστική εν πάση περιπτώσει;

«Εμείς αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο χρόνια αρκετά προβλήματα, για να είμαι ειλικρινής όχι μόνο εμείς αλλά και η ΑΕΚ Λάρνακας. Αλλά όχι τόσο επειδή στην ΑΕΚ οι περισσότεροι παίκτες είναι εκ Λευκωσίας, έχουν κάνει μία συμφωνία με γήπεδο στη Λευκωσία και κάνουν τις προπονήσεις στη Λευκωσία. Εμείς έχουμε πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν είναι μόνο εμείς, από όσο ξέρω και στις άλλες πόλεις και άλλα αθλήματα έχουν σοβαρά προβλήματα με τα γήπεδα. Κάπου οι αρμόδιες αρχές δεν ασχολούνται με το θέμα.»

Για ποιες αρχές μιλάμε;

«Είναι όλοι. Είναι υπουργεία, ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ, το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή έρχεται από τις σχολικές εφορείες. Έχουν μεγάλη εξουσία αυτή τη στιγμή, όσο αφορά τα γήπεδα των σχολείων και δεν μιλούμε για χώρους που θέλουμε για έδρα της κάθε ομάδας, που θα πάει ο κόσμος και ίσως να υπάρχει κάποια ζημιά, μόνο για προπόνηση. Και οι σχολικές εφορίες αντιλαμβάνεσαι επειδή είμαστε και στην Κύπρο, εξαρτάται και τι κόμμα είσαι. Αν είσαι αριστερός, αν είσαι δεξιός. Παίζει ρόλο και τι ομάδα υποστηρίζουν οι σχολικές εφορίες, υπάρχει και αυτό το πρόβλημα σίγουρα που καθιστά πιο δύσκολο το έργο μας. Σίγουρα το να αθλείται κάποιος πλέον, αποτελεί πρόβλημα εξαρτώμενος σε ποια ομάδα είσαι πλέον. »

Μιλάμε για την Ανόρθωση, μια ομάδα που θέλει να γίνει ανταγωνιστική, στους μικρότερους τι γίνεται;

«Μπορεί να είσαι μικρότερος, να γνωρίζεις κάποιο υπουργό, κάποια σχολική εφορία. Επειδή γνωρίζω τι γίνεται και όσοι γνωρίζουν τον κ. Παπαλλή προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να βρει μία άκρη να βοηθηθεί και κάνει ότι μπορεί και περνά από το χέρι του. Αλλά οι επιστολές καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. »

Η Ανόρθωση στα επίσημα ως έδρα της χρησιμοποιεί το «Κίτιον» στη Λάρνακα;

«Ναι και από το «Κίτιον» να πούμε πως έχουμε μεγάλη βοήθεια. Κάνουμε μία προπόνηση την εβδομάδα περίπου. Είμαστε π.χ 7-8 ομάδες στο Κίτιον πόσους να βολέψουν και οι ώρες που θα δώσουν είναι δύσκολες. Οι άνθρωποι εκεί μένουν μέχρι τις 11:30 το βράδυ για να μας βοηθήσουν. Η βοήθεια που δίνουν είναι μεγάλη, το πρόβλημα είναι τι γίνεται τις άλλες μέρες. Και φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο αρμόδιο σώμα να αναλάβει την ευθύνη να βοηθήσει τον αθλητισμό. »

Η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ μπορούν να βοηθήσουν;

«Δεν ξέρω για την ΚΟΠ κατά πόσο μπορεί, θεωρώ πως ο ΚΟΑ είναι ευθύνη δική του. Γήπεδα του ΚΟΑ είναι μονο το Κίτιον και από εκεί αυτά των σχολικών εφορειών που πρέπει όμως να μας δεχτούν. Δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε, αλλά πρέπει να μας δεχτούν. Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Να καταλάβετε στο φούτσαλ δικαιούμαστε 3 ξένους η κάθε ομάδα. Εμείς έχουμε δύο. Να καταλάβετε ο ένας πήγε στην πατρίδα του και μας ενημέρωσε να το πω λίγο κυπριακά, μας είπε είναι καφενεία εκεί που έχετε και δεν είναι αθλητισμός και δεν έρχεται πίσω.»

Έχει άδικο ο φουτσαλιστής αυτός;

«Δεν έχει άδικο. Στην ουσία δεν είναι ότι έχει δίκαιο αλλά η απροπονησία που έρχεται σε ένα αθλητή και μετά να αγωνίζεται σε παιχνίδια, αποφέρει πολλούς τραυματισμούς και εμείς φέτος έχουμε παρά πολλούς. Οι παίκτες αντί να πηγαίνουν στα παιχνίδια, είναι στους φυσιοθεραπευτές.»

Εσείς πότε προπονείστε και πότε παίζεται;

«Εμείς παίζουμε Πέμπτη και οι προπονήσεις είναι Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη και κάποτε Σαββατοκυρίακο. Εμείς παίξαμε την προηγούμενη Πέμπτη, έχουμε προπόνηση αύριο Τετάρτη πριν το παιχνίδι.»

Σήμερα έχετε προπόνηση;

«Όχι, δεν βρήκαμε γήπεδο. Δεν βρίσκουμε ποτέ, είναι συνεχιζόμενο το θέμα.»

Πως μπορεί να εμφανιστεί μία ομάδα ανταγωνιστική; Δεν είναι άδικο για τα χρήματα που ξοδεύονται; Μπορεί να μην είναι ο προϋπολογισμός, αλλά ξοδεύονται λεφτά.

«Κοίτα από ότι ακούω από το συμβούλιο, αρκετοί μου έχουν πει αντί να κάνουμε προϋπολογισμό να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, ίσως είναι καλύτερα αφού δεν υπάρχουν οι βοήθειες γιατί να κάνουμε αυτούς τους προϋπολογισμούς. Στην ουσία οι αρμόδιες αρχές οδηγούν τις ομάδες και τα τμήματα στην υποβάθμιση του αθλήματος. Μας οδηγούν εκεί στο κλείσιμο ή στην υποβάθμιση.»

Είναι κρίμα γιατί το φούτσαλ στην Ευρώπη έχει τεράστια προβολή;

«Εμείς πριν την κάρτα οπαδού είχαμε 800-1000 οπαδούς στο παιχνίδι. Τώρα έχουμε 15-20 άτομα ούτε τα έξοδα του αγώνα δεν βγαίνουν. »

Τόσο πολύ επηρεάζει η κάρτα;

«Πέρσι είχαμε 800 με 1000 άτομα. Εμείς που είμαστε άθλημα που δεν είναι τόσο το οικονομικό όφελος, αλλά και η χαρά να είσαι μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωση και να έρχεται ο κόσμος. Απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών και πάλι αναγκαζόμαστε να παίζουμε σε άδεια γήπεδα το οποίο για εμάς είναι άσχημα, γιατί είχαμε κοντά τον κόσμο μας. Έχει πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας που δεν είχαν 800 άτομα. Μας διώχνουν και τον κόσμο από τα γήπεδα, δεν έχουμε γήπεδο προπονήσεων, βασικά γίνεται δύσκολο να βρεις χορηγούς. Βασικά είναι το συμβούλιο που προσπαθεί μόνο του να βρει κάποιους οικονομικούς πόρους και είναι δύσκολα τα πράματα. Οι αρμόδιες αρχές αυτές επειδή δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη να γίνει κάτι, αναγκαζόμαστε να βγούμε στα ράδια, στις τηλεοράσεις στα σάιτς, μήπως ακούσει κάποιος και ευαισθητοποιηθεί.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.