Τι ποινές προβλέπονται;

Με δηλώσεις του ο Αριστοτέλης Μισός, στην ιστοσελίδα themasports.com, μίλησε σχετικά με την ένσταση και τα ενδεχόμενα που υπάρχουν όπως τα ερμηνεύει.

Αναλυτικά πιο κάτω:

«Το δελτίο υγείας είναι απαραίτητο για να μπορεί να παίξει κάποιος. Πέρα από την εγγραφή του χρειάζεται και το δελτίο. Ο Αθλητικός Δικαστής δεν θα ελέγξει την ποινική διάσταση θα ελέγξει την κανονικότητα συμμετοχής του στον αγώνα. Ο αθλητικός δικαστής δεν θα κάνει έρευνα για το αν εξεδόθει κανονικά το δελτίο υγείας. Ο Απόλλωνας κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Ουζόχο και θα παρουσιάσει κάποια στοιχεία να στηρίξει την θέση του. Η ΑΕΚ απέδειξε ότι ο Ζαντής δεν ήταν εγγεγραμμένος καθώς δεν πληρώθηκε το παράβολο. Η ΑΕΚ πάτησε στο παράβολο. Η ΚΟΠ επιβεβαίωσε την ΑΕΚ (η ΚΟΠ ήταν το αρμόδιο όργανο που έπρεπε να μαρτυρήσει) πως δεν ήταν γραμμένος ελέω παραβόλου. Δεν είναι δουλειά του αθλητικού δικαστή να δει αν εκδόθηκε με λάθος τρόπο.

Ο ΚΟΑ είναι διοικητικό όργανο που εκδίδει διοικητική πράξη. Για να πάψει η ισχύ του δελτίου πρέπει να υπάρξει ανάκληση από τον ίδιο τον ΚΟΑ. Αν εγώ βγάλω ταυτότητα και την βγάλω με δόλο, τότε αν δεν την ανακαλέσει το υπουργείου θα ισχύει. Αν αποδειχθεί ότι εκδόθηκε το δελτίο με ψευδείς παραστάσεις αυτό είναι θέμα της πολιτείας και όχι του αθλητικού δικαστή. Ο αθλητικός δικαστής θα βασιστεί στο πόρισμα του ΚΟΑ αν είναι νομότυπα ή όχι. Και να βγάλει πόρισμα η Αστυνομία πρέπει να στοιχειωθετηθεί το αδίκημα. Χρονοβόρα διαδικασία να αποδειχθεί αν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Στην αθλητική διάσταση του θέματος, ο κύριος Βρυωνίδης αλλά και το εφετείο θα βασιστούν στα γεγονότα που έχουν ενώπιών τους.

Θα ελέγξει κατά πόσο η εκδίδουσα αρχή εξέδωσε το δελτίο υγείας και ο Ουζόχο είχε δελτίο υγείας κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν θα ελέγξει τον τρόπο έκδοσης αλλά αν είχε. Γιατί ο τρόπος είναι υπόθεση της Αστυνομίας. Αν έρθει ο ΚΟΑ και πει ότι ανακαλώ το δελτίο και εξηπαρχής ήταν άκυρο εκεί θα πει ο αθλητικός δικαστής πως τότε ήταν αντικανονική. Σε τέτοια περίπτωση η Ανόρθωση χάνει τους τρεις πόντους του αγώνα και αφαιρούνται αν θεωρηθεί το σωματείο υπαίτιο θα δεχθεί και -6.

Αν αποδεχθεί κάποιος δόλος ή απάτη σε ένα ή δύο μήνες θα υπάρξουν κυρώσεις σε άτομα αλλά όχι στην Ανόρθωση. Άτομα πιθανόν από την Ανόρθωση αν έχουν εμπλοκή θα έχουν και πονικές επιπτώσεις. Λέμε αν όμως γιατί δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να μιλάμε συγκεκριμένα προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Αν χάσει για παράδειγμα την ένσταση ο Απόλλωνας και πάει στο εφετείο εξαρτάται κατά πόσο θα αλλάξουν τα πορίσματα της Αστυνομίας. Η Αστυνομία λέει για παράδειγμα είναι ύποπτος αλλά ο εισαγγελέας θα αποφασίσει την δίωξή τους. Χρειάζεσαι επαρκής μαρτυρία. Να τον προσάξω στο δικαστήριο και να μπορώ να τον δικάσω. Η άποψή μου είναι πως θα πάρει καιρό. Μπορεί για ένα τροχαίο αδίκημα να πάρει 6-8 μήνες αλλά τώρα είναι ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη και ίσως οι διαδικασίες γίνουν πιο γρήγορα. Θα δείξει είναι θέμα της Αστυνομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ