«Η ακύρωση ισχύει από την μέρα που ακυρώνεται…»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Active, μίλησε ο νομικός της ομάδας μας για την υπόθεση Ουζόχο, Γιώργος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε πως η θέση της ομάδας μας, είναι πως η ακύρωση του δελτίου έγινε από τις 9/2, με άμεση ισχύ και όχι αναδρομική, κάτι που σημαίνει πως ο Ουζόχο αγωνίστηκε κανονικά με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Χριστοφίδης:

Αναφορικά με την εκδίκαση της ένστασης, είπε αρχικά: «Προηγήθηκε η κατάθεση, αναλύθηκε η υπόθεση μέσω αγορεύσεων ενώπιων του Αθλητικού Δικαστή. Ο Αθλητικός Δικαστής προέβηκε σε κάποιες απαντήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν και αύριο πρωί θα υπάρχει η οριστική απόφαση».

Αν ζητήθηκε από τον Απόλλωνα να κληθεί ως μάρτυρας ο Ουζόχο, πρόσθεσε: «Υποβλήθηκε να προσέρθει για μαρτυρία, αλλά αποβλήθηκε γιατί αρχικά υπήρχε αναβολή (σ.σ. 13 Φεβρουαρίου) και είχε ξεκαθαρίσει ότι αρχίζουμε σήμερα, είτε τα έγγραφα αποσταλούν ή όχι. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε αυτό το αίτημα. Κατά την δική μου άποψη δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως, να δεχθεί το αίτημα εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν προνοείται να ζητά η μία πλευρά κατάθεση μαρτυρίας. Αλλά και λόγω ποινικής διερεύνησης θα πρέπει να είναι φοβερά προσεκτική γιατί επηρεάζουν και άλλες αρχές».

Για το δελτίο υγείας: «Ακυρώθηκε στις 9/2 το δελτίο υγείας, αυτό είναι το δεδομένο. Αυτό που διαφέρει, είναι, η μεν θέση του Απόλλωνα που αναφέρει ότι αφού η ακύρωση του δελτίου υπάρχει, τότε μετράει από την αρχή, ενώ η δική μας θέση λέει ότι η ακύρωση ισχύει από την μέρα που ακυρώνεται το δελτίο και μετά».

Για την πιθανότητα υποβολής έφεσης για την πλευρά που θα δεχθεί δικαστική ήττα, τόνισε:«Υπάρχει δικαίωμα και λογικά υπάρχει συζήτηση και σκέψη για τις επόμενες κινήσεις».

Κληθείς να πει αν είναι αισιόδοξος, τόνισε: «Είναι λογικό να πιστεύει κάποιος σε μια δικαίωση, αφού ο ίδιος την προωθεί».

Αν μπορεί να παίξει ο Ουζόχο, κατέληξε: «Δεδομένο είναι ότι ο Ουζόχο δεν έχει δελτίο, δεν ξέρω αν έχει εκδοθεί νέο δελτίο οπόταν δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ