«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, δεν είναι απλά η “ομάδα” μας…»

Το δικό του μήνυμα για τη γενέθλιο μέρα του συλλόγου μας, έστειλε μέσω ανάρτησης ο Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά πιο κάτω το μήνυμα, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα:

30.01.1911. Μια ημερομήνια ορόσημο για κάθε Ανορθωσιάτη, Έλληνα Αμμοχωστιανό. Η μέρα ιδρύσεως του Ιστορικότερου Συλλόγου στο νησί. Η μέρα που ξεκίνησε κάτι σπουδαίο που εδώ και 108 χρόνια κρατάει αγέρωχα ψηλά και περήφανα την σημαία του Ελληνισμού στην Κύπρο. Αγώνες, θυσίες, πολέμους, ήρωες και μορφές της Ιστορίας, επιτυχίες και αποτυχίες. Δύσκολα χρόνια και περιόδους με χρυσά γράμματα. Ένας ΣΥΛΛΟΓΟΣ με όλη την σημασία της λέξης που δεν λύγισε ποτέ, που τον πολέμησαν και δεν γονάτισε μπροστά σε κανένα, ένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ που νόμισαν πως μπορούν να το γκρεμίσουν.

‘Πλανάται όμως ο κατακτητής. Το πνεύμα της ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ σαν το Φοίνικα που είναι το έμβλημα μας θα ξαναγεννηθεί και πάλιν σύντομα δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της”, δήλωσε περήφανα ο Αναστάσιος Οικονομίδης.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, δεν είναι απλά η “ομάδα” μας. Είναι ο τρόπος της ζωής μας, το ιδανικό για να πεθάνουμε. Δεν σταματά ο αγώνας σε πρόσωπα και καταστάσεις. Από τους ιδεολόγους μας του 1911, τους εθελοντές της Μικράς Ασίας του ’13, τον μυθικό Φοίνικα, τις εξεγέρσεις του ’31, τους ήρωες του Απελευθερωτικού αγώνα 55-59, τους πρόσφυγες του ’74, τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων μέχρι και τον περήφανο κόσμο.

Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Και ανάπλασε, και μόρφωσε, και ψυχαγώγησε τα παιδιά της. Και τα παιδιά των παιδιών της. Γενιές και γενιές. Από το 1911 μέχρι σήμερα. Μέχρι αύριο και μεθαύριο. Για πάντα…

ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ – ΜΕ ΥΨΙΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ – ΜΕΧΡΙ ΝΑ ´ΡΘΟΥΜΕ ΦΟΙΝΙΚΑ ΨΗΛΑ – 30.01.1911

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ