Δημητρίου: «Όσο είμαι μέλος αυτού του σπουδαίου σωματείου θα δίνω και την ψυχή μου…»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα balla.com.cy, έδωσε ο νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας μας, Δημήτρης Δημητρίου. Ο Δημήτρης αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην ομάδα μας, αλλά και τους στόχους του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσο αγωνίζεται με την ομάδα μας, θα δίνει και τη ψυχή του.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα είπε:

Για εσένα το 2018 κύλησε άψογα αφού πήρες συμμετοχές με την ομάδα της Ανόρθωσης, εκεί όπου ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά. Τι σημαίνουν για εσένα αυτά τα ματς που έπαιξες;

«Στην Ανόρθωση αγωνίζομαι από την ακαδημίες και σταδιακά άρχισα να ανεβαίνω. Είναι χαρακτηριστικό ότι προπονούμε από τα 16 με την πρώτη ομάδα, ακολουθώντας και τις προετοιμασίες της. Με την πάροδο του χρόνου έγινα πιο ενεργό μέλος, ακολουθώντας κανονικά τις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς. Οι οκτώ συμμετοχές που έκανα για εμένα είναι σημαντικές, καθώς είναι μία σπουδαία αρχή, αλλά ο στόχος μου είναι να γίνουν περισσότερες. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, αλλά και να εξελιχθώ μέσα σε αυτήν».

Κέρδισες την εμπιστοσύνη του κ. Στρέπελ, που σε εμπιστεύτηκε μέχρι και σε «ντέρμπι». Πως νιώθεις για αυτό; Σίγουρα είναι ξεχωριστό να παίζεις σε «μεγάλα» ματς…

«Κάθε παιχνίδι που αγωνίζομαι είναι σημαντικό, αλλά όταν παίζεις βασικός σε ντέρμπι τα συναισθήματα είναι «πλούσια» και ξεχωριστά. Είμαι χαρούμενος που ο προπονητής με εμπιστεύτηκε σε πλείστα παιχνίδια έως τώρα, και έχω ως στόχο να με εμπιστευτεί σε περισσότερα μέσα στη σεζόν».

Πως αισθάνεσαι όταν φοράς την φανέλα της Ανόρθωσης, από τη στιγμή που είναι η ομάδα με την οποία «μεγάλωσες» ποδοσφαιρικά;

«Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που υποστήριζα από μικρός, μεγαλώνοντας προχώρησα μαζί της. Όσο είμαι μέλος αυτού του σπουδαίου σωματείου θα δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο, για να το αντιπροσωπεύω σωστά και με ήθος».

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου χρειάζονται βελτίωση και ποια είναι τα πλεονεκτήματα σου;

«Αρχικά, η βελτίωση σε έναν ποδοσφαιριστή δε σταματά ποτέ, αν σταματήσεις να βελτιώνεσαι όλα πηγαίνουν πίσω. Μου αρέσει να προπονούμε και μαζί με την βοήθεια των προπονητών να δουλεύω καθημερινά πάνω στις αδυναμίες μου. Τα θετικά τα οποία διακρίνω είναι αρκετά, μαζί με τα αρνητικά. Δε θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια, ωστόσο, με σκληρή προπόνηση και σωστή εκπαίδευση σκοπεύω να μειώσω όσα αρνητικά στοιχεία έχω στο παιχνίδι μου».

Πως βλέπεις το παιχνίδι, όταν εκείνο παίζεται μακριά από τη δική σου περιοχή;

«Όταν το παιχνίδι παίζεται από την άλλη μεριά, η δουλειά μου είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος, αφού ανά πάσα στιγμή όλα αλλάζουν. Εκεί, δεν έχεις το μυαλό σου αλλού, κοιτάς να είσαι προσηλωμένος στο ματς γιατί η ομάδα θα σε χρειαστεί άμεσα».

Ποιο είναι το πρότυπο σου;

«Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά σπουδαία πρότυπα για τους μικρούς, αλλά εγώ δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Οι πορτιέρο που θεωρώ ως TOP τη δεδομένη στιγμή είναι οι: Άλισον, Τερ Στέγκεν και Ντε Χέα».

Θα ήθελες να παίξεις σε Ελλάδα ή Ευρώπη γενικότερα;

«Προς το παρόν έχω ως στόχο να παίξω πολλά ματς με την Ανόρθωση, από εκεί και πέρα έχω σκέψεις για το μέλλον αλλά προέχει η ομάδα μου. Σίγουρα, ένα από τα όνειρα μου είναι να παίξω στο εξωτερικό στο μέλλον, άλλωστε αυτό έχει ως σκέψη κάθε παίκτης που έχει καταγωγή από την Κύπρο. Όπως σας είπα και πριν όμως, προέχει η Ανόρθωση».

Έχεις κάποιο όνειρο σχετικά με το ποδόσφαιρο, εκτός από το να πας σε μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού;

«Ξεκάθαρο όνειρο για μένα είναι να φτάσω σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο και να ολοκληρωθώ ως τερματοφύλακας».

Για κλείσιμο θα ήθελα να μας πεις, τι περιμένεις από τη νέα χρονιά, αλλά και ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

«Με την έλευση του νέου χρόνου θα ήθελα να πάρω ευκαιρίες και να τις αρπάξω από τα μαλλιά, έτσι ώστε να δικαιώσω όσους πιστεύουν στις ικανότητες μου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βοηθήσω την ομάδα, αλλά και τον εαυτό μου, «χτίζοντας» το μέλλον μου. Τέλος, όσον αφορά τον κόσμο, θα ήθελα να ευχηθώ ένα ευτυχισμένο 2019 με υγεία χαμόγελο, και πολλές προσωπικές επιτυχίες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ