«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το 4-3-3»

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης, anorthosisfc.com.cy παραχώρησε ο νέος προπονητής της ομάδας μας Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος ανέλυσε την φιλοσοφία του και τον τρόπο που του αρέσει να αγωνίζεται, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να παραμείνει στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Ανόρθωση είναι πάρα πολύ καλές. Ο κόσμος και όσοι εργάζονται στην ομάδα φαίνεται να είναι αρκετά καλοί και ευγενικοί άνθρωποι, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα. Μόλις χθες γνώρισα τους ποδοσφαιριστές και σήμερα θα πραγματοποιήσεων την πρώτη μου προπόνηση και πραγματικά ανυπομονώ για αυτή τη στιγμή».

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία;

«Πράγματι το σύστημα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι το 4-3-3, με τρεις ποδοσφαιριστές μπροστά και τέσσερις στην άμυνα. Με αυτό το σύστημα παρατάσσω τις περισσότερες φορές τις ομάδες μου και πάνω σε αυτή τη λογική προσαρμόζω τις προπονήσεις μου, καθώς πιστεύω πως είναι το ιδανικό σύστημα να κερδίζεις παιχνίδια και αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μας σε κάθε αγώνα. Ίσως κάποτε να αγωνίζομαι και με πέντε ποδοσφαιριστές πίσω και δύο στην επίθεση αναλόγως της εξέλιξης του παιχνιδιού ωστόσο το πιο σημαντικό για μένα είναι να βρίσκω τον τρόπο να κερδίζω τα παιχνίδια».

Για το προφίλ του ως προπονητής;

«Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να κερδίζει συνδυάζοντας τις νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο. Όπως έχω καταλάβει ο κόσμος εδώ στην Κύπρο είναι τρελαμένος με το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως του αρέσει κιόλας το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ως προπονητής είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου χωρίς να σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρει το αμυντικό κομμάτι. Όταν ωστόσο υπάρχει ποιότητα σε μία ομάδα και μου δίνει τη δυνατότητα να παίξω επιθετικό ποδόσφαιρο, τότε αυτό θα κάνω, προσπαθώντας βεβαίως πάντα να το συνδυάσω και με νικηφόρα αποτελέσματα.»

Για το γεγονός πως αναλαμβάνει την ομάδα μεσούσης της χρονιάς;

«Θεωρώ πως είναι κάτι αρκετά δύσκολο, ιδίως από την στιγμή που η προετοιμασία δεν έγινε από εμένα και τους συνεργάτες μου. Συνήθως όταν γίνεται η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας σε κάποια ομάδα, αυτό γίνεται στο ξεκίνημα της χρονιάς και όπως είναι επόμενο, προηγείται ένα χρονικό διάστημα προετοιμασίας της ομάδας 6 με 7 εβδομάδων για να είναι έτοιμη η ομάδα για τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Όπως και να έχει όμως, γνωρίζαμε από πριν πως δεν θα είναι εύκολο, αφού δεν έχουμε το χρόνο που φυσιολογικά θα είχαμε, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά, όπως σκληρά δουλεύουν και οι άνθρωποι αυτού του συλλόγου, έτσι ώστε μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο;

«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας, είναι πως είμαι περήφανος που βρίσκομαι και δουλεύω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο και ευελπιστώ πως ο κόσμος θα βρίσκεται δίπλα μας, καθώς τον χρειαζόμαστε, έτσι ώστε μαζί να μπορέσουμε να διανύσουμε μία επιτυχημένη χρονιά και πορεία, η οποία με την ολοκλήρωση της θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους και περήφανους για το τι θα έχουμε πετύχει.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ