Ανόρθωσις 2 – 3 ΑΠΟΕΛ: Νέα ήττα, μεγαλώνει προβληματισμός

Αν και κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με ανατροπή, η ομάδα μας δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα της, γνωρίζοντας την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 2-3.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με μία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κατέβασε την ομάδα μας ο Σίμος Ταραπουλούζης.

Κάτω από τα δοκάρια ο Βάργκιτς, δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Πράνιτς, με τους Σίφο και Ντουγκλάο να είναι στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ζοάο και Ιγκιεμπόρ σε ρόλο χαφ και τον Ράγιος να κινείται ως επιτελικός μέσος. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Μπεσάτ, δεξιά ο Μπέκα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν και μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που προηγήθηκε, με τον γνώριμο τρόπο του πέναλτι. Ο Χριστοφή έδωσε πέναλτι πάνω στον Ιγκιεμπόρ, απόφαση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο γήπεδο. Ο Μοράις ευστόχησε με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει προβάδισμα στο σκορ.

Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε νεύρα και ευτυχώς το ΑΠΟΕΛ στη μοναδική ευκαιρία που βρήκε δεν ευστόχησε. Η ψυχολογία άλλαξε στο 18’ όταν ο Ντουγκλάο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, σημείωσε το 1-1.

Από το σημείο εκείνο η Ανόρθωση, ήταν η ομάδα που ήταν πιο δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο. Βάλαμε πίεση στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο το σουτ του Στρούνα και η φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος βρήκαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.

Στο 32’ ο Ράγιος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πήγε να ντριμπλάρει τον Βούρο, με τον Ελλαδίτη να τον ανατρέπει και τον Χριστοφή να δείχνει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πράνιτς, που νίκησε τον Ρομό.

Στη συνέχεια δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ του αγώνα, με τον Πράνιτς να ανατρέπει τον Τάμαρι και τον Τιμόθεο να δείχνει το πέναλτι και τον Μοράις να είναι εύστοχος.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλύτερα και ήμασταν πιο επιθετικοί, εκδηλώνοντας μάλιστα επιθετικές προσπάθειες με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ιγκιεμπόρ στο 49’ θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, δύο λεπτά αργότερα ο Μπεκα θα την στείλει άουτ, ενώ ο Ράγιος στο 53’ ανάγκασε τον κήπερ του ΑΠΟΕΛ να απομακρύνει με γροθιές.

Στο 57’ ο Ταραπουλούζης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Εγγλέζου, αντί του Μπεσάτ.

Μία ακόμη αδράνεια της ομάδας μας, ήταν αρκετή για να φέρει τον ΑΠΟΕΛ σε θέση ισχύος. Ο Τάμαρι πήρε την μπάλα, βρήκε χώρο κάθετα, βρέθηκε σε θέση βολής και ευστόχησε, γράφοντας το 2-3.

Στη συνέχεια αν και κρατήσαμε την μπάλα, δεν καταφέραμε να ασκήσουμε πίεση και να δημιουργήσουμε κλασσικές ευκαιρίες.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Σίμος Ταραπουλούζης): Βάργκιτς, Στρούνα,  Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο,  Μπεσάντ (57΄ Εγγλέζου), Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Πράνιτς, Ράγιος,  Μικελτάντζε (73΄ Λαβόρδε), Ντούρις (83΄ Κατσαράβα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ