Φρούσος: «Δεν συγκρίνεται με τίποτα, ούτε με τα πρωταθλήματα, ούτε με τα κύπελλα, ούτε με τους ομίλους»

Ο εκ των πρωταγωνιστών της επικής πρόκρισης επι της Τραπεζούντας Νίκος Φρούσσος, μίλησε για τα όσα έζησε εκείνες τις μέρες του 2005 στην ιστοσελίδα οmada.com.cy. Διαβάστε αυτούσιο το άρθρο με τις δηλώσεις του Ελλαδίτη αρχηγού της ομάδας μας

Οι ποδοσφαιρικές στιγμές μπορούν να σου χαρίσουν συναισθήματα που σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορείς να φανταστείς ότι υπάρχουν. Μπορεί να σε κάνουν να σκέφτεσαι για μέρες, για μήνες και σε μερικές περιπτώσεις τι έκανε κάποτε η ομάδα σου. Τότε ήταν μια από αυτές. Επτά βράδια μετά το 3-1 του ΓΣΠ η Ανόρθωση έπαιζε στις 3 Αυγούστου του 2005 με την Τραπεζούντα για την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νίκος Φρούσος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο πρώτο παιχνίδι και θυμάται μιλώντας στο οmada.com.cy εκείνες τις στιγμές που έζησε στην Τραπεζούντα και μαζί του τις έζησε ολόκληρη η Κύπρος. Ένα νησί ήταν εκείνο το βράδυ…Μόνο Ανόρθωση.

Φέρνοντας στη μνήμη του εκείνο το βράδυ θυμάται ότι ήταν η καλύτερη μέρα της καριέρας του. «Δεν συγκρίνεται με τίποτα, ούτε με τα πρωταθλήματα, ούτε με τα κύπελλα, ούτε με τους ομίλους. Όποιος ήταν εκεί κατάλαβε τι έγινε. Ήταν απίστευτα τα συναισθήματα όταν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση».

Σίγουρα η στιγμή που τον σημάδεψε περισσότερο από εκείνα τα παιχνίδια ήταν το γκολ του και θα το θυμάται για όλη του τη ζωή. «Το γκολ με σημάδεψε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξω γιατί ήμουν χωρίς προπονήσεις, μου δόθηκε χρόνος να παίξω και δεν σκέφτηκα τίποτα, ούτε πόνο, ούτε τίποτα. Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις τον κόσμο να κλαίει. Από όλη την Κύπρο. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσεις τι είχε γίνει. Καταλάβαμε μετά τι σήμαινε ότι πετύχαμε.

Ερωτηθείς κατά πόσο στον επαναληπτικό υπήρχε φόβος, απάντησε κατηγορηματικά ότι υπήρχε μόνο πείσμα για την πρόκριση. «Είμασταν αποφασισμένοι. Μας έδινε περισσότερη η ατμόσφαιρα και όσα προηγήθηκαν κατά την παρουσία μας στην Τουρκία. Ουσιαστικά ότι έγινε μας έδωσε δύναμη. Δεν μας ενδιέφερε αν θα χάναμε ή αν θα κερδίζαμε για μας όλα ήταν τα ίδια. Μας ανέβασε το επιτελείο και ο κόσμος που ήρθε εκεί για να στηρίξει την ομάδα.

Ενδεικτικό του πόσο χαραγμένο έμεινε στη μνήμη του εκείνο το παιχνίδι, θυμήθηκε ακριβώς την ώρα που η ομάδα της Ανόρθωσης δέχθηκε το γκολ και είπε ότι στο ημίχρονο ο Τιμούρ τους ανέβασε το ηθικό για να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. «Δεν ειπώθηκε κάτι. Μας είπε να μπούμε μέσα να είμαστε σοβαροί και μας εμψύχωνε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Το πάρτι δεν τέλειωσε όμως εκεί. Στο αεροδρόμιο έζησε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον κόσμο να αγκαλιάζει τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο.«Όταν ήρθαμε στο Αεροδρόμιο ήταν απίστευτα. Ήταν μια νίκη όχι μόνο της Ανόρθωσης αλλά της Κύπρου, του κυπριακού αθλητισμού. Ο κόσμος που μας αγκάλιασε τότε δεν ήταν μόνο οι Ανορθωσιάτες, αλλά από όλες τις ομάδες της Κύπρου».

Εκείνες λοιπόν οι στιγμές του 2005 ένωσαν τους Κύπριους φίλαθλους και έμειναν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όσων την έζησαν, μικρών και μεγάλων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ