44 χρόνια μετά: Δεν ξεχνούμε και δεν συμβιβαζόμαστε

44 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη μεγαλύτερη τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 1974 ξεκίνησε η τούρκικη εισβολή και η απόβαση στις προδομένες ακτές της Κερύνειας. Οι Κύπριοι μαχητές αντιστέκονται σθεναρά με τον ελάχιστο και πεπαλαιωμένο οπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους. Γενναία αντίσταση προβάλει και η ΕΛΔΥΚ, η οποία δέχεται σφοδρή αεροπορική επιδρομή. Το δάκτυλο της προδοσίας όμως, καθοδηγεί τους Τούρκους…

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η πατρίδα μας βρίσκεται μοιρασμένη τα δύο και με τον προσφυγικό κόσμο να μην μπορεί να επιστρέψει στις πατρογονικές του εστίες, στα μέρη των προγόνων του, στα μέρη που μεγάλωσε, για τις πόλεις που τόσα άκουσε μα δεν έζησε. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, δεν ξεχνούμε τους ηρωικούς πεσόντες που πλήρωσαν με τη ζωή τους, το τίμημα για σθεναρή υποστήριξη. Δεν ξεχνούμε τους τραυματίες μας, δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας.

Δεν ξεχνούμε την κατοχή, δεν ξεχνούμε την εισβολή, δεν συμβιβαζόμαστε με την παγιοποιημένη κατάσταση που οδηγεί στη διχοτόμηση, δεν συνθηκολογούμε και αγωνιζόμαστε μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης και της επιστροφής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ