Συμμετοχή της Ανόρθωσης στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν εχθές, 25 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας σε περισσότερες από 200 πόλεις του κόσμου.  Δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες, σε ανοικτές εκπαιδευτικές συναντήσεις, σε flash mobs και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις για την προώθηση του ποδοσφαίρου, της ειρήνης και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Την ημέρα αυτή, όσοι πιστεύουν στις σημαντικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, φορούν στον καρπό τους το γαλαζοπράσινο βραχιόλι φιλίας, που αποτελεί σύμβολο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom.

Το μπλε νήμα αντιπροσωπεύει τον ήσυχο ουρανό και το πράσινο το γήπεδο του ποδοσφαίρου που πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διάσημοι ποδοσφαιριστές, προπονητές, τηλεοπτικοί φορείς, ηθοποιοί και μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών από όλο τον κόσμο.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα βοηθητικά γήπεδα του «Αντώνης Καράς», δόθηκε ένας παιδικός φιλικός αγώνας, με τους δύο μικρούς πρεσβευτές της Κύπρου και της Ανόρθωσης (Χρίστος Καραμούτης, Νικόλα Ζήνωνος) που θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο στη Μόσχα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Football For Friendship International Championship, να μοιράζουν στη συνέχεια το βραχιόλι της Φιλίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε αυτό το τουρνουά, καθώς έχω την δυνατότητα να κάνω πολλές και καινούριες φιλίες. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα, αφού θεωρώ πως το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αλλάξει το κόσμο.  Το Football for Friendship με φέρνει πιο κοντά στο όνειρό μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» δήλωσε ο Χρήστος Καραμούτης, ο δωδεκάχρονος Πρεσβευτής του Ποδοσφαίρου για τη Φιλία από την ποδοσφαιρική Ακαδημία της Ανόρθωσης Κύπρου .

Ο δωδεκάχρονος Νικόλας Ζήνωνος σε ρόλο δημοσιογράφου που θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της κυπριακής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης σημείωσε: «Γιορτάσαμε σε ωραίο κλίμα τη Διεθνή Ημέρα του Ποδοσφαίρου και της Φιλίας και παίξαμε ποδόσφαιρο με τους φίλους μας. Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε με τα χρώματα της Κύπρου στη Ρωσία και να γνωρίσουμε παιδιά από άλλες χώρες. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω σε αυτό το διεθνές τουρνουά.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ