Ο Πηλέας άνοιξε τον δρόμο…

Ένα μίνι σήριαλ «παίχθηκε» το καλοκαίρι του 2017 για την απόκτηση του νεαρού φέρελπι Κώστα Πηλέα, που έμενε ελεύθερος από την δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ.

Ο «Παφίτης» αμυντικός είχε προτάσεις και μάλιστα οικονομικά καλύτερες από άλλες ομάδες της πρώτης εξάδας, επέλεξε όμως την Ανόρθωση και φαίνεται πως δικαιώθηκε για την απόφασή του.

Αυτό γιατί ο Κώστας παραμένει η πρώτη επιλογή πίσω από τον Κροάτη Ντάνιελ Πράνιτς και όχι τρίτο-τέταρτη επιλογή που θα ήταν σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα.

Πήρε τις ευκαιρίες του, πήρε αρκετά αγωνιστικά λεπτά (σύνολο 417) και είναι ο δεύτερος σε χρόνο Κύπριος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Μέσα από την δουλειά του, έπεισε τον προπονητή του, ότι μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν. Ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του, εκτιμήθηκε από τον κόσμο της ομάδας… και έτσι «το γλυκό έδεσε».

Αυτό καθαυτό δεν αφορά μόνο τον Κώστα Πηλέα. Μπορεί κάποιος να πει πως τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο νεαρό που ανήκει στην Ανόρθωση, τον Παναγιώτη Αρτυματά… ο οποίος φάνηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του, στον επαναληπτικό με την ΑΟΑΝ. Τραυματισμός που ήρθε σε μια περίοδο που υπολογιζόταν από τον προπονητή του ως η μόνη και βασική επιλογή στην αντικατάσταση των Σίλντενφελντ και Ντουγκλάο ενόψει και των playoffs.

Τα πιο πάνω, σε συνάρτηση με την δυναμική ανέπτυξε φέτος η ομάδα μας, ανοίγει τον δρόμο στους νεαρούς Κύπριους προς την Ανόρθωση. Η «Μεγάλη Κυρία» αυτή την στιγμή ναι μεν δεν «παίζει μόνη της» για τους καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά έχει αβαντάζ σε όσους δεν θέλουν να βράζουν τον πάγκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ