Μύρισε Ευρώπη…

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Μετά την επαγγελματική νίκη το περασμένο Σάββατο απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μάλλον το τελευταίο της χαρτί για να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, θεωρώ πως πλέον είμαστε κοντά στο στόχο της Ευρώπης (δεδομένου ότι δεν θα κερδίσει η Πάφος το κύπελλο) αφού ανοίξαμε τη διαφορά μας από την 5η θέση στους 9 βαθμούς. Ένας στόχος που σχεδόν να ξεχάσουμε πότε τον καταφέραμε τελευταία φορά.

Ο Λέβι τη φετινή χρονιά προσπάθησε και κατάφερε να κτίσει μια ομάδα πρώτα απ΄ όλα δυσκολοκατάβλητη (Μόνο μια ήττα με πέραν του ενός γκολ διαφορά αν δεν κάνω λάθος – και γενικά ελάχιστες) και έφερε ηγετικές μορφές ( Σίφο, Πράνιτς, Ντουγκλάο) που δεν θα επέτρεπαν στην ομάδα να πάθει την καθίζηση που έπαθε στην προηγούμενη του θητεία. Επίσης έκαμε το Βίκτορ αληθινό αρχηγό χωρίς αχρείαστες κάρτες και με αριθμούς σκοραρίσματος που νομίζω δύσκολα θα ξαναφθάσει (δουλειά στα στημένα!).

Η σημερινή μας θέση στην βαθμολογία βάση μπάτζετ και του πόσο καινούργια είναι η ομάδα θεωρώ πως είναι επιτυχία, αφού βλέπουμε μεγάλη διαφορά βάθους του ρόστερ με ΑΠΟΕΛ και Απόλλων.  Επίσης μια άλλη μαγκιά πιστεύω ήταν το ότι κατάφερε να μην καταλάβουμε την απουσία του τόσο σημαντικού Σιβού.

Θεωρώ ότι η μεταγραφή Ντούρις ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν η ομάδα αφού όχι  μονο βρήκαμε το εύκολο γκολ που τόσο μας έλειψε, αλλά  βοήθησε στην κατακόρυφη βελτίωση του Ράγιος ο οποίος βρήκε κάποιον που να μπορεί να μετατρέπει τις κάθετες του μεταβιβάσεις σε ασσίστ.

Πέραν του πολυβόλου όμως στην  επίθεση ο προπονητής έφερε ακόμα 3 παίχτες για να ενισχύσει τα μετόπισθεν και τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους αμυντικούς να είναι πολυθεσίτες και να τους βλέπουμε πόσο τελικά χρειάζονται τώρα που οι τραυματισμοί και οι κάρτες δεν θα μας αφήνουν να κατεβαίνουμε με φουλ ομάδα. Ιγκιεμπόρ και Στρούνα μέχρι τώρα έδωσαν πολύ καλά δείγματα, ενώ ο Κόφι που αγωνίστηκε λιγότερο δεν απογοήτευσε σε καμία περίπτωση.

Ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα είναι σε διαδικασία χτισίματος.  Ότι έκαναν για χρόνια Απόλλωνα και ΑΕΚ ενώ εμείς κάναμε πειραματισμούς. Θετικά τα νέα ότι Ραγιος και Ντουγκλαο είναι κοντά σε ανανέωση όπως και ο Λέβι αφού επιτέλους πρέπει να κρατήσουμε ένα κορμό και να χτίζεται η ομάδα πάνω του. Ένα μικρό παράπονο είναι η ελάχιστη συμμετοχή Κυπρίων,  άλλα ελπίζω και πιστεύω ότι από του χρόνου Πηλέας και Αρτυματάς θα χρησιμοποιούνται περισσότερο, αλλά αντιλαμβάνομαι τη πίεση που είχε για να φτάσει στους στόχους της η ομάδα, κάτι που δεν του επέτρεπε να ρισκάρει.

Αν θυμηθούμε λίγο την κατάσταση μας πέρσι και σκεφτούμε πόση ήταν η βελτίωση σε ένα χρόνο, δεν νομίζω να υπάρχει πιο βελτιωμένη ομάδα από εμάς στο νησί και αυτό λέει κάτι.

Λέει ότι επιτέλους έχουμε πρόεδρο, προπονητή,  ομάδα και ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια, με το κόσμο φυσικά δίπλα στην ομάδα όσο μας επιτρέπουν οι νόμοι που θέλουν τα γήπεδα κενά.

Ο Παντελή κατάφερε τον στόχο του θεωρώ για την σεζόν, ανεξάρτητα του κυπέλλου και για να γίνει αυτό πήρε τη μεγάλη απόφαση να υποστηρίξει τον Λέβι παρά την περσινή πανωλεθρία και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από το κύπελλο. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την απόφαση αυτή.

Ανδρέας Α.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ