«Λιμάι, θα είναι δύσκολο, αλλά για να σώσω εμένα και την καριέρα μου, πρέπει να το κάνω»

Αυτό ανέφερε στην σύζυγο του, ο Αριέλ Αρούς όταν επέλεγε να έρθει στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Επίσης όπως διαφαίνεται από την συνέντευξη του στην ιστοσελίδα sport5 – με τα σημερινά δεδομένα – είναι πως λέει όχι στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στο Ισραήλ, παρά το γεγονός πως αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Κύπρο και στην Ανόρθωση, εστιάζω μόνο στο ποδόσφαιρο, έχω βρει τον τόπο μου επί του παρόντος. Ήθελα τόσο πολύ να φύγω από το Ισραήλ, που παραιτήθηκα από καλύτερες απολαβές. Κοιτάζοντας πίσω, πήρα τη σωστή απόφαση. Με ήθελαν πάρα πολύ στη Χάιφα. Ο Κλίνγκερ με περίμενε να εξαντλήσω όλες τις επιλογές μου από το εξωτερικό. Μου είπε ότι θα αναμένει μέχρι να πάρω την απόφασή μου. Ακόμη κι όταν του ξεκαθάρισα ότι θα πάω στην Κύπρο, μου ευχήθηκε επιτυχία και μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη νοοτροπία των Κυπρίων. Είμαι χαρούμενος που τα πηγαίνει καλά, διότι του αξίζει».

Για την Εθνική
«Ήξερα ότι τη δεύτερη φορά που θα μου δινόταν το χρίσμα του βασικού, θα έπρεπε να αποδείξω την αξία μου. Όχι απλώς να είμαι καλός, αλλά πολύ καλός, ώστε να μη χάσω ξανά τη θέση μου. Στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκα, ήμουν καλός και απέδειξα ότι αξίζω. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός κι εύχομαι να συνεχίσω να είμαι ο βασικός τερματοφύλακας».

Για σένα και μερικούς άλλους παίκτες κοντά στα 30 ίσως η επόμενη να είναι η τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.
«Οι παίκτες της γενιάς μου θα έχουν το πολύ άλλη μια ευκαιρία. Εν όψει του Euro2020 έχουμε και το Nations League και ίσως κάνουμε κάτι από εκεί. Νομίζω ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις μιλούσαμε πολύ και κάναμε λίγα».

Αισθάνεσαι ότι έχεις αλλάξει;
«Έχω ωριμάσει, έχω περάσει από τόσα, όσα άλλοι δεν θα βιώσουν σε δύο καριέρες, το παιχνίδι μου έχει περισσότερη εμπειρία, παίρνω λιγότερο κατάκαρδα τα πράγματα, έχω μάθει ν’ αντιμετωπίζω καταστάσεις».

Σου λείπει το Ισραήλ;
«Σίγουρα σε ό,τι αφορά την οικογένεια και τους φίλους, αλλά είναι μικρή η απόσταση και όποτε μπορώ ταξιδεύω. Η σύζυγός μου σπουδάζει στο Ισραήλ και δεν ζει μαζί μου στην Κύπρο, αλλά της είχα πει: «Λιμάι, θα είναι δύσκολο, αλλά για να σώσω εμένα και την καριέρα μου, πρέπει να το κάνω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ