Τριάρα με πρωταγωνιστή τον Ντούρις

Ουσιαστική ήταν η ομάδα μας στο Μακάρειο, που κέρδισε πριν από λίγο τον Ολυμπιακό με 0-3. Νίκη που τη φέρνει εκ νέου στην τρίτη θέση, ενώ παράλληλα διατήρησε τη διαφορά από την Ομόνοια και αναμένει το παιχνίδι της ΑΕΛ. Δύο γκολ σημείωσε ο Ντούρις, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Πράνιτς.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με αλλαγές σε σχέση με την Ομόνοια, παρέταξε την ομάδα μας ο Ρόνι Λέβι. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αρούς, δεξιά έκανε ντεμπούτο ο Στρούνα, αριστερά ήταν ο Πράνιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ντουγκλάο και Σίλτενφελντ. Στη μεσαία γραμμή, δίδυμο στα χαφ ήταν οι Ζοάο και Ιγκιεμπόρ, με τον Ρούμπεν Ράγιος να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, επέστρεψε βασικός μετά τον τραυματισμό του ο Παλάνκα, δεξιά διατηρήθηκε ο Καρλίτος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιχάλ Ντούρις.

Α’ Ημίχρονο

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την ομάδα μας, που αρκέστηκε σε φλύαρη κατοχή. Οι ποδοσφαιριστές μας γυρόφερναν την μπάλα, όμως δεν κατάφερναν να εκδηλώσουν επιθετικές προσπάθειες. Οι πρώτες καλές προσπάθειες καταγράφηκαν από στημένες φάσεις, ωστόσο οι εκτελέσεις φάουλ από Παλάνκα και Ράγιος, κατέληξαν στο τείχος, ενώ το σουτ του Ράγιος απόκρουσε ο Χίντι. Από την πλευρά των γηπεδούχων, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, με μοναδική καλή στιγμή λίγο πριν το μισάωρο, όταν κεφαλιά του Τόρες κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 35′ ο Ράγιος επιχείρησε με σουτ να απειλήσει τον Χίντι κάτι που δεν έγινε κατορθωτό, με τον κήπερ του Ολυμπιακού να αποκρούει ασταθώς. Στο 37′ ο Ζοάο θα παίξει στα γρήγορα τον Καρλίτος, με τον βραχύσωμο Πορτογάλο από δεξιά να στέλνει συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Ντούρις, με τον Σλοβάκο φορ με κεφαλιά να γράφει το 1-0. Η ομάδα της Λευκωσίας προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Τριμπό πέρασε μόλις έξω.

Στο 41΄ ο Καρλίτος θα κλέψει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, θα τροφοδοτήσει άμεσα τον Ντούρις με τον Σλοβάκο, ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι, με τον Μασιά να κλείνει τα μάτια και να δίνει κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ θα μπορούσαμε για το 3-0, όμως το σουτ του Ζοάο ήταν άστοχο.

Β’ Ημίχρονο

Κοντά στο 3-0 βρέθηκε η ομάδα μας, με το καλημέρα, μιας και ο Ντούρις με σουτ εντός της περιοχής έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Χίντι. Από εκεί και πέρα και μέχρι το 65′, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση και ήταν η ομάδα που έφθασε πιο κοντά στο γκολ. Η ομάδα μας παρουσίασε κενό διάστημα, με πολλά λάθη κάτι που έκανε τον Λέβι έξαλλο. Παρά τα λάθη και τις αδράνειες, οι γηπεδούχοι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν με το 0-2 να παραμένει.

Ο Λέβι βλέποντας την ομάδα να μην είναι στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε τον Αράζ στη θέση του Παλάνκα, με την ομάδα μας να γίνεται πιο δραστήρια επιθετικά και να φτιάχνει φάσεις μπροστά από τον εστία του Ολυμπιακού. Στο 68′ σουτ του Ράγιος από πλεονεκτική θέση θα αποκρουστεί από αμυντικό του Ολυμπιακού, ενώ στο 70′ το σουτ του Ζοάο θα αναγκάσει τον Χίντι σε ασταθή απόκρουση.

Στο 73′ ο Λέβι πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τον Κόφφι στη θέση του Καρλίτος, με τον Πράνιτς να προωθείται στο επιθετικό άκρο και τον Στρούνα να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ, με δράστη τον Πράνιτς. Ο Ράγιος επιχείρησε την μπαλιά προς τον Ντούρις, ωστόσο η απόκρουση των αμυντικών την έφεραν στα πόδια του Πράνιτς, που με διαγώνιο σουτ εντός της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού γράφοντας το 3-0.

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η ομάδα μας μπορούσε να εδραιώσει και άλλο το προβάδισμα της, όμως το σουτ του Ράγιος στο 88′ αποκρούστηκε σε κόρνερ, η κεφαλιά του Σίφο ένα λεπτό αργότερα κατέληξε στο δοκάρι ενώ η προσπάθεια του Κόφφι στις καθυστερήσεις δεν βρήκε στόχο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ