Ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια της Ανόρθωσης – βάσει διακύμανσης του σκορ – για το πρωτάθλημα είχε συμπρωταγωνιστή την αυριανή μας αντίπαλο, ομάδα της Πάφου.

Η «Μεγάλη Κυρία» υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια αντιμετώπιζε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της περιόδου 2004-2005 την ΑΕΠ στο τότε «Παφιακό» στάδιο. Από νωρίς η ομάδα μας βρέθηκε με παίκτη λιγότερο – αποβολή Νικολάου – και πίσω στο σκορ με δυο γκολ (στο 59’ και στο 70’) από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι του Σάσα Γιοβάνοβιτς. Το παιχνίδι κυλούσε στο 89΄και αρκετός από τις 3000 κόσμου των Ανορθωσιατών που βρέθηκαν στο γήπεδο, είχαν αποχωρήσει χωρίς να ξέρουν τι θα έχαναν στην συνέχεια.

Τα γκολ!
89΄- Μετά από σέντρα του Ξενίδη, ο Φρούσσος παίρνει την κεφαλιά και μειώνει σε 2-1.
91’- Μετά από σέντρα και πάλι του Ξενίδη και κεφαλιά του Τσαλάντζε έρχεται η ισοφάριση σε 2-2!
97’- Ο Τσαλάντζε με κεφαλιά στρώνει την μπάλα στον Νόρτιν Βόοουτερ που με ατομική ενέργεια πέρασε τους αμυνόμενους και με σουτ μέσα από την περιοχή κέρδισε το Νικολάου και έγραψε το 2-3!

Μόλις είχε ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο! Εκείνο το παιγνίδι, ουσιαστικά ήταν μισός τίτλος. Η Ανόρθωση στην συνέχεια κατάκτησε το πρωτάθλημα, και δημιούργησε την μεγάλη ομάδα που υπήρξε στη συνέχεια. Για όσους πήγαν σε εκείνο το παιγνίδι, θα είναι κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της φοβερής αναμέτρησης…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ