Ανόρθωσις 3 – 2 Αγία Νάπα: Η νίκη δεν φέρνει και πρόκριση

Το γκολ της Αγίας Νάπας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έδωσε ενδιαφέρον αλλά και αγωνία εν όψει του επαναληπτικού σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ. Το κύπελλο είναι ένας θεσμός που προκαλεί καρδιοκτύπια τα τελευταία χρόνια και οι διπλές αναμετρήσεις με τον εν λόγω αντίπαλο δεν αποτελούν εξαίρεση. Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ και Καμαρά σκόραραν ωστόσο ακόμα και τα τρία γκολ δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Με περιορισμένο ροτέισον ιδιαίτερα στην αμυντική γραμμή προσέγγισε την αναμέτρηση ο Ρόνι Λέβι, δίνοντας φανέλα βασικού σε Αρούς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Σιβού αλλά Πηλέα. Στη μεσαία γραμμή υπήρξε ουσιαστικά δυάδα με τους Βίκτορ και Οικονομίδη, ενώ τους Άλβες και Καμαρά πλαισίωσαν οι Καλό και Αράζ.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με κατοχή μπάλας για την ομάδα μας ξεκίνησε η αναμέτρηση με τον Πηλέα να δοκιμάζει το πόδι του στο 8ο λεπτό αλλά να αστοχεί. Ο Αράζ πήρε την σκυτάλη απειλώντας από αριστερά ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου, με την Αγία Νάπα να απειλεί με μακρινό σουτ του Παναγιώτη με τη συμπλήρωση των πρώτων δεκαπέντε λεπτών της αναμέτρησης. Μια κεφαλιά του Άλβες στο 20ο λεπτό μετά από μπαλιά του Σιβού δεν βρήκε στόχο, με την πρώτη σπουδαία φάση να καταγράφεται στο 27ο λεπτό όταν μετά από μπαλιά ακριβείας του Πηλέα, ο Καμαρά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην εξ επαφής κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ο Αφρικανός επιθετικός δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από μπαλιά του Αράζ, με τον Αρούς να μπλοκάρει απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Άλβες να αστοχήσει σε εξ επαφής προσπάθεια ενώ το ζητούμενο ήρθε στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης όταν ο Ντουγκλάο έκανε το 1-0 μετά από πάσα πάρε-βάλε του Βίκτορ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δύο τελικές προσπάθειες από Οικονομίδη και Καμαρά στο 49ο και 50ο λεπτό ήταν οι πρώτες φάσεις άξιες αναφοράς στην επανάληψη με τον Αράζ να συνεχίζει να αποδεικνύει την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Αγία Νάπα έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Φερνάντες εκτός περιοχής και αφού προηγήθηκε απομάκρυνση εκτέλεσης κόρνερ από τον Ντουγκλάο. Ο προπονητής έριξε στη μάχη Ράγιο, Σισέ και Πράνιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεσαία γραμμή. Ο Κροάτης πήρε ρόλο δημιουργού στο 68ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά έδωσε το δικαίωμα στον Σίλντενφελντ να κάνει το 2-1 με κοντινή κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμαρά έφτασε στο γκολ λύτρωσης με εξαιρετική κεφαλιά μέσα από την κεφαλιά με τον Πηλέα να πραγματοποιεί μια εξαιρετική μπαλιά από αριστερά. Στο 82ο λεπτό η ομάδα μας έχασε διπλή ευκαιρία με τους Ράγιο και Βίκτορ ενώ απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε στις καθυστερήσεις όταν η Αγία Νάπα στην κόντρα έκανε το 3-2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ