21… Αυτό που πρέπει να ξορκίσει!

Για τους πλείστους οπαδούς ο αριθμός αυτός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σημαίνει απλά μια αγωνιστική που η Ανόρθωση πρέπει να παρουσιαστεί μέσα στο γήπεδο ως ΑΝΟΡΘΩΣΗ και να πάρει το τρίποντο ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Για τους προληπτικούς οπαδούς όμως και αυτούς που ασχολούνται με τις συμπτώσεις, μπορεί και κάτι να σημαίνει… Η 21η είναι η αγωνιστική που συνέπεσε με 2 καταστροφικές ήττες στις 2 ξεχωριστές περιόδους που η «Μεγάλη Κυρία» κυνηγούσε και ήταν κοντά στην υλοποίηση των στόχων της, όπως τους είχε θέσει από την αρχή της εκάστοτε χρονιάς. Από εκείνο το σημείο άρχιζε η κατηφόρα.

Αρχικά, την περίοδο 2012-2013 και πάλι με τον Λέβι στον πάγκο, η ομάδα μέχρι και την 21η αγωνιστική ήταν αήττητη και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο… που ποτέ δεν ήρθε. Η κατηφόρα άρχισε με την ήττα στην 21η αγωνιστική όταν σε αγώνα που διεξήχθη στο «Αμμόχωστος», έχασε από τη Νέα Σαλαμίνα (φώτο) με 2-1 σε ένα παιχνίδι άφησε την μεριά μας με πολλά παράπονα από την διαιτησία του Μάριου Παναγή. Όπως θα δείτε πιο κάτω στον πίνακα, μετά την 21η αγωνιστική άρχισαν οι ισοπαλιες και οι ήττες να είναι κατά πολύ περισσότερες από τις νίκες εν αντιθέσει με την αήττητη πορεία μέχρι το σημείο εκείνο.

Ακολούθησε η περίοδο 2015-2016 όπου και πάλι στα πλαίσια της 21ης αγωνιστική η Ανόρθωση με τις οδηγίες του Αντρέ Πάους είχε το πάνω χέρι ως προς την έξοδο στην Ευρώπη έναντι της Ομόνοιας. Η σειρά λαθών στον προγραμματισμό Ιανουαρίου έφεραν την ομάδα μας, από το +8 στο -8 από την Ομόνοια με αφετηρία την 21η αγωνιστική όταν ήρθε η αναπάντεχη ήττα από τον Ερμή με 2-0 στο «Αμμόχωστος» λίγες μέρες μετά τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα σε εκείνον τον αγώνα που η ομάδα μας ανέτρεψε το σκορ με αριθμιτικό μειονέκτημα. Δείτε τον σχετικό πίνακα

Τα πιο πάνω ας ελπίσουμε πως ήταν μια απλή – διπλή σύμπτωση και στον σημερινό αγώνα με τον Εθνικό Άχνας για τα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής η φετινή Ανόρθωση να καταφέρει να ξορκίσει τις συμπτώσεις και να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο που θα την βοηθήσει στο να συνεχίσει να κυνηγά το στόχο της που δεν είναι άλλος από την έξοδο της στην Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ