«Ήρθαν πλέον στην Ανόρθωση…»

Στα πλαίσια της βράβευσης του για το καλύτερο γκολ της 12ης αγωνιστικής από τον ΠΑ.Σ.Π μίλησε ο Μιγκέλ Παλάνκα, με τον Ισπανό να τονίσει πως στην ομάδα μας υπάρχουν ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπιερία.

Τα συγχαρητήρια μας Μιγκέλ για το βραβείο!
Ευχαριστώ, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βραβείο. Θέλω απλά να πω επίσης ένα ευχαριστώ στους φίλαθλους που το ψήφισαν και τίποτα περισσότερο πέραν του ότι θα βάζω πάντα τα δυνατά μου για να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα ώστε στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε η Ανόρθωση και εγώ προσωπικά τους στόχους μας.

Το γκολ εναντίων του Ερμή το πέτυχες με απευθείας βολέ μετά από κόρνερ του Ράγιος. Το είχατε δουλέψει;
Συνηθίζω να παίρνω θέση στα κόρνερ, ο Ρούμπεν προσπάθησε να με βρει και καταφέραμε στο τέλος να μπει αυτό το ωραίο γκολ. Έχω ξαναβάλει παρόμοια γκολ καθώς εμπιστεύομαι το πόδι μου σε τέτοια σουτ.

Η Ανόρθωση φέτος εκτός από ποιότητα έφερε στην ομάδα ποδοσφαιριστές με εμπειρία πίεσης πρωταθλητισμού από μεγάλες ομάδες ή/και με τίτλους. Μερικά παραδείγματα είναι ο Abdullayev (4 τίτλοι), ο Schildenfeld (8 τίτλοι), ο Pranjić (τίτλοι και θητεία σε Μπάγερν Μονάχου) κι εσύ που έπαιξες στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;
Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό μαζί με το ταλέντο να κουβαλάς τέτοιες εμπειρίες. Ήρθαν πλέον στην Ανόρθωση τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Που έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες πολλών οπαδών με πίεση πρωταθλητισμού. Που αγωνίστηκαν σε μεγάλους αγώνες και μεγάλα στάδια και κέρδισαν τίτλους. Αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να δώσει και κάτι στην ομάδα από αυτήν την εμπειρία που κουβαλάμε.

Εσύ προσωπικά το 2009 είχες την τύχη να αγωνιστείς σε ένα El Classico (Barcelona vs Real Madrid 2-0, Eto’o 83’ & Messi 90’).
Ναι, ήταν φοβερό, φανταστικό συναίσθημα! Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στον κόσμο κι αυτό τα λέει όλα.

Πως βλέπεις τη ζωή στη Κύπρο, σου αρέσει;
Ναι πολύ. Εγώ και η οικογένεια μου περνάμε καλά εδώ και είμαστε χαρούμενοι. Μοιάζει λίγο η Κύπρος με εκεί που μέναμε στην Ισπανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ