Πέδρο Μιγκέλ…

Τον μάθαμε μετά από μια ήττα στην Πέγεια, απέναντι στον τοπικό ΑΠΟΠ, ένα βράδι του Δεκεμβρίου του 2009. Ο λόγος για τον Πορτογάλο Μιγκέλ Πέδρο, που ήταν η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε επίσημα  από τη διοίκηση Δημητρίου για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2010, λίγο μετά που η Ανόρθωση είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια προβληματική εμφάνιση και είχε δεχθεί την ήττα με 2-0 από την ομάδα της Πέγειας.

Κόστισε ένα σεβαστό ποσό, με τις φήμες της εποχής να αναφέρουν πως το ποσό αυτό ξεπερνούσε κατά πολύ τις 100 χιλιάδες. Παράλληλα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έλεγε πως ο ποδοσφαιριστής ήρθε στο νησί, για να αποδεσμευτεί όσο πιο αναίμακτα γίνεται ο Ρικάρντο Φερναντές –με τον οποίο είχαν τον ίδιο μάνατζερ-, ο οποίος φάνηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών του κόσμου και των ιθυνόντων της Ανόρθωσης. Μάλιστα ο βραχύσωμος Πορτογάλος, είχε βάλει την υπογραφή του σε κλειστό συμβόλαιο 3 ½ χρόνων. Συν τοις άλλοις, η Ανόρθωση αργότερα κλήθηκε να πληρώσει και λεφτά για έξοδα ανατροφής στις δύο προηγούμενες ομάδες του, τη Σαλγκουέιρος και την Άβες. Συνολικά εκτιμάται πως ο ποδοσφαιριστής κόστισε στην Ανόρθωση ένα ποσό γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ανόρθωσης, έκανε στην εντός έδρας αναμέτρησης απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Γενικότερα στα παιχνίδια που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είτε με προπονητή τον Σλάβο Μούσλιμ, είτε τον Νίκο Νικολάου, ο Πορτογάλος πήρε τις ευκαιρίες του, δίχως ωστόσο να δικαιολογήσει τις συστάσεις που τον συνόδευαν από την Πορτογαλία.

Το καλοκαίρι του 2010 και με προπονητή τον Γκιγιέρμε Όγιος, του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Πορτογάλος συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας. Μάλιστα στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Cercle Brugge, είχε πάρει χρόνο συμμετοχής έχοντας ενεργό ρόλο στο τρίτο και νικητήριο ως προς την πρόκριση, τέρμα που πέτυχε η Ανόρθωση.

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, κρίθηκε ανεπαρκής από τον Όγιος και ως εκ τούτου παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Ερμή. Ούτε στην ομάδα της Αραδίππου, κατάφερε να ξεχωρίσει ο Πέδρο Μιγκέλ και ως εκ τούτου πήρε το δρόμο της επιστροφής για το «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου και στη συνέχεια αποδεσμεύτηκε λαμβάνοντας μια γερή αποζημίωση.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Φεϊρένσε όπου έμεινε εκεί για ένα χρόνο, πριν πάρει μεταγραφή για την Βιτόρια Σετούμπαλ. Άνηκε στο δυναμικό της Βιτόρια, μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν και αποφασίστηκε η από κοινού λύση της συνεργασίας των δύο εμπλεκόμενων μερών.

Ακολούθως ο Μιγκέλ Πέδρο πήγε στην Ελλάδα και την Παναχαΐκη για ένα χρόνο, προκαλώντας μάλιστα με τη φυγή σάλο με τις δηλώσεις του, μιας και ανάφερε μεταξύ άλλων πως είχε την πεποίθηση πως ο ΟΣΦΠ θα βοηθούσε τους Πατρινούς για την άνοδο

Από το 2016 αγωνίζεται στην Freamunde, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Μάλιστα το καλοκαίρι όπως αναφέρουν δημοσιεύματα είχε βρεθεί μία ανάσα από την ένταξη του στον Φίλιππο Αλεξάνδρειας.

Σήμερα ο Πέδρο Μιγκέλ κλείνει τα 34 του χρόνια και σίγουρα οι αναμνήσεις που μας φέρνει στο νου από την εποχή που αγωνίστηκε στην ομάδα μας, κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι. Ευτυχώς που είχε συμβολή στο τρίτο γκολ που έφερε την πρόκριση επί της Cercle Brugge, αλλιώς  στο πλήρωμα του χρόνου θα περνούσε εντελώς απαρατήρητος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ