«Οι Κροάτες με ρωτούν…»

Ενάντια στη επιθυμία των Καταλανών για ανεξαρτησία, τάχθηκε ο Μιγκέλ Παλάνκα σε δηλώσεις του στην Ισπανική τηλεόραση. Μάλιστα ανάφερε πως οι Κροάτες συμπαίκτες του, που βίωσαν ένα βίαιο και αιματηρό τον ρωτούν εάν θέλει την ανεξαρτησία.

“Έχω Κροάτες συμπαίκτες στην Ανόρθωση που έχουν ζήσει έναν πολύ βίαιο πόλεμο για την ανεξαρτησία και με ρωτούν αν θέλω την ανεξαρτησία. Είμαι Καταλανός, αλλά δεν θέλω την ανεξαρτησία. Μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Κι αυτό με ενοχλεί”, δήλωσε ο Παλάνκα και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα οι Καταλανοί”.

Ο Παλάνκα ανήκει στη μερίδα των Καταλανών που δεν θέλει να αλλάξει το καθεστώς στη χώρα: “Αγαπώ την Ταραγόνα, αγαπώ την Καταλονία, αγαπώ την Ισπανία. Και θέλω να συνεχίσω να ζω όπως μέχρι τώρα”.

Και συνέχισε ο άσος της Ανόρθωσης: “Με το ζήτημα της ανεξαρτησίας δεν έχουν δημιουργήσει μόνο πολεμική μέσα στην Καταλονία, αλλά και μίσος εκτός”.

Μάλιστα ήρθε και σε κόντρα με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας: “Ο Γκουαρντιόλα είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα και ό,τι λέει έχει δυναμική. Διαχωρίζει τη θέση του από την Ισπανία, αλλά φοράει τη φανέλα της. Το σέβομαι, αλλά δεν συμφωνώ”.

Η μετάφραση από την ιστοσελίδα balla.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ