Ο κόσμος ωρίμασε και αυτό βοηθά

Ένας επιπλέον παράγοντας εκτός του αγωνιστικού χώρου που βοηθάει ώστε η ομάδα να έχει αυτή την εικόνα και θέση, είναι η ωριμότητα και η υπομονή που δείχνει ο κόσμος την φετινή περίοδο.

Για να φθάσουμε μέχρι εδώ όμως, σημείο κατατεθέν ήταν η πρεμιέρα με την Νέα Σαλαμίνα. Τότε στην πρώτη ισοπαλία είχε αρχίσει η μουρμούρα από μερίδα οπαδών, με την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία με τις δηλώσεις τους να περνούν το μήνυμα ότι δεν ανέχονται την αδικαιολόγητη μουρμούρα φωνάζοντας την πίστη τους, στην ομάδα.

Αν τότε, οι πιο πάνω κρατούσαν παθητική στάση φοβούμενοι να βγουν μπροστά, σήμερα ίσως να μην βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο αφού είναι φανερό πως σε αρκετά παιχνίδια ο κόσμος έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν στους ποδοσφαιριστές ώστε να αυξήσουν τις προσπάθειες τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιο πάνω γεγονός ενισχύθηκε στις επόμενες πρώτες αγωνιστικές όπου οι μεγάλοι έχαναν απρόσμενους βαθμούς από τους μικρούς και κάπου άρχισε να δυναμώνει η πίστη αυτών που αμφισβητούσαν την ομάδα, αφού και αυτή κατέγραφε εύκολα – δύσκολα σερί επιτυχιών.

Στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα μπορεί μεν να μην έθελξε με την συνολική της παρουσία, εκεί όμως που ανέβαζε στροφές ενέπνεε εμπιστοσύνη πως δεν θα χάσει τίποτε από το ματς. Και ο κόσμος στην κερκίδα ακόμη και στα «νεκρά» διαστήματα της ομάδας, στα δεκαπεντάλεπτα που κατέβασε ρυθμούς – κυρίως αρχές ημιχρόνων – ένοιωθε ασφάλεια και σε κανένα σημείο δεν έβαλε πίεση στους ποδοσφαιριστές.

Για να φθάσει σε αυτό το σημείο ο απαιτητικός κόσμος της Ανόρθωσης τον οδήγησε η ίδια η ομάδα με τις εμφανίσεις της. Το γεγονός πως ο κόσμος κατά την πλειονότητα του ωρίμασε, βοηθά την ομάδα για την υλοποίηση των στόχων της.

Και έτσι πρέπει να συνεχίσει…

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ