Το γκολ του Καμαρά, η καθυστερημένη υπόδειξη και ο κανονισμός…(βίντεο)

Εάν ο επόπτης έδειχνε με μιας τον Καμαρά σε θέση offside, σήμερα ίσως να μην γινόταν καν συζήτηση, μιας και ο βοηθός θα έκρινε πως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ απομάκρυνε την μπάλα επειδή αυτή πήγαινε στο τέρμα.

Ωστόσο η μπάλα έφθασε στον Καμαρά, αυτός έκανε το πλασέ, αποκρούστηκε από τον Βοζίνια, στην επαναφορά σκόραρε, πήγε να το πανηγυρίσει και τσουπ ο βοηθός μετά από την επικοινωνία του με τον Νικολαΐδη υπέδειξε τον επιθετικό της ομάδας μας ως offside.

Ο κανονισμός για το offside αναφέρει πως ένας επιθετικός που είναι σε θέση offside όταν κτυπηθεί η μπάλα, τότε σε περίπτωση που η μπάλα αποκρουστεί θελημένα – με δεδομένο πως η μπάλα δεν κατευθύνεται προς το τέρμα για γκολ- από αμυντικό και φθάσει σε αυτό τότε παύει να είναι offside.

Όπως βλέπετε στην προκειμένη, δεν είναι ξεκάθαρο πως η μπάλα μετά από κτύπημα του Αράζ κατευθύνεται προς το τέρμα και θεωρείται ως προσπάθεια για γκολ, κάτι που ο βοηθός σε πρώτο χρόνο θεώρησε πως δεν είναι. Βέβαια μετά που μπήκε το γκολ, η αποστολή του έλεγε πως έπρεπε να σηκώσει το σημαιάκι, κάτι που έπραξε με πρωτόγνωρη καθυστέρηση που  μας γεμίζει μόνο καχυποψίες…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ