Θα έχει επιπλέον τιμωρία ο Σιβού;

Ένα από τα θέματα που εγείρονται, είναι κατά πόσο ο Αμπτουλαχί Σιβού, θα έχει επιπλέον τιμωρία ένεκα της άδικης κόκκινης κάρτας που δέχθηκε από τον Τράττου.

Όπως αναφέραμε και τις προάλλες, μία κόκκινη που οι μαρτυρίες κάθε άλλο παρά αξιόπιστες κρίνονται και όλες είναι για να δικαιολογήσουν την απόφαση του Τράττου. Ο εκτελών χρέη προπονητή του Απόλλωνα, είπε πως ο Σιβού κτύπησε ποδοσφαιριστή. Ο Τράττου ανάφερε πρόθεση λακτίσματος. Ο Φανούριος δήλωσε πως του μετέφεραν αλλά δεν είδε. Οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν πως ο Σιβού κάθε άλλο παρά κτύπησε και πως του Απόλλωνα, εκμεταλλεύτηκαν το τεταμένο κλίμα που δημιουργήθηκε ζητώντας άμεσα την τιμωρία του παίκτη μας.

Πλέον η σκέψη όλων μας είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Η αυτόματη τιμωρία των δύο αγωνιστικών είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα τι γίνεται; Το παράδειγμα του Αρουαμπαρένα δείχνει ξεκάθαρα πως ο Σιβού μπορεί να αθωωθεί μιας και δεν υπάρχουν μαρτυρίες για κάτι άλλο. Επίσης και η προκήρυξη δεν ενοχοποιεί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης θα αθωώσει τον ποδοσφαιριστή μας από τις κατηγορίες του Τράττου.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 των Πειθαρχικών Κανονισμών για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Επιπλέον της ποινής του αυτόματου αποκλεισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις επιβάλλεται και ποινή προστίμου και οι ακόλουθες ποινές:

(i) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα σε περίπτωση που αποστερεί την αντίπαλη ομάδα από καθαρή ευκαιρία για επίτευξη τέρματος.

(ii) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον μία αγωνιστική για αντιαθλητικό παιχνίδι.

(iii) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον δύο αγωνιστικών για υπέρμετρη βία.

(iv) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον (3) αγωνιστικών για επίθεση προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή ή άλλο πρόσωπο πλην του αξιωματούχου αγώνα.

(v) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον έξι αγώνες σε περίπτωση που φτύνει αντίπαλο ποδοσφαιριστή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ