Σίνισα Γκόγκιτς: Ο επιθετικός που έκανε τη διαφορά…

Ήταν άνοιξη του 1993, όταν ο Σίνισα Γκόγκιτς τα είχε τσουγκρίσει με τον ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος ήταν πως η ομάδα της Λευκωσίας, δεν ήθελε να κρατήσει τον συμπατριώτη και αδελφικό του φίλο, τον Σάπουριτς, με τον Γκόγκιτς να ήταν κάθετος πως μένει μόνο με τον Σάπουριτς. Απαίτηση που τελικά δεν είχε γίνει δεκτή από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας.

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που ήταν το ακλόνητο φαβορί για την απόκτηση του άκρως ποιοτικού διδύμου, ωστόσο ο Κίκης Κωνσταντίνου με αστραπιαίες κινήσεις υπόγραψε του δύο ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας, αφενός ισχυροποιώντας την και αφετέρου δεν επέτρεψε σε άλλο ανταγωνιστή να δυναμώσει περαιτέρω. Μιλάμε για μία εποχή που η Ανόρθωση έψαχνε να βρει τον τρόπο αλλά κα ιτον δρόμο να επανέλθει στα πρωταθλήματα, με το τελευταίο τότε να χρονολογείτο το 1963.

Ο Γκόγκιτς έμεινε στην ομάδα μας τριάμισι χρόνια. Φορώντας τον Φοίνικα στο στήθος, έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και οδήγησε την ομάδα μας, στην πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 32 χρόνια. Ήταν πρώτος σκόρερ τη χρονιά 1993-94 και δεύτερος την επόμενη χρονιά. Μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς τον Ιανουάριο του 97, έναντι ενός ποσού ρεκόρ για την εποχή που ξεπερνούσε τις 400 χιλιάδες λίρες.

Ο Γκόγκιτς πλέον ασκεί το επάγγελμα του προπονητή, με τελευταίο του σταθμό την Κίνα και την Shenzhen Renren. Σήμερα κλείνει τα 54 χρονιάς ζωής και του ευχόμαστε κάθε οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ