Το πέρσι, το φέτος… και η συνέχεια!

Φτάνοντας αισίως στην 10η αγωνιστική του φετινού μαραθωνίου και ρίχνοντας μια ματιά στην αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, οι διαφορές που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι αρκετές.

Μετά και τον χθεσινό εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Ομόνοια, η ομάδας μας βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μαζέψει αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές 20 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 11 υπέρ και 5 κατά.

Την 10η αγωνιστική στην περσινή περίοδο, η ομάδα μας κέρδισε την Δόξα με 3-0 κάτι που την είχε ανεβάσει δύο σκαλοπάτια στη βαθμολογική κατάταξη και από την 9η θέση ανέβηκε στην 7η με 14 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 12 υπέρ και 12 κατά. Πρώτη ήταν η ΑΕΚ με τους διπλάσιους βαθμούς (28β.).

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πέρσι η Ανόρθωση μετρούσε 3 νίκες, 2 ήττες και 5 ισοπαλίες με το πέρας των πρώτων 10 παιχνιδιών, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στη 2η θέση (2 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ) μετρώντας 5 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Παρ’όλα αυτά, η ομάδα μας έχει περάσει αλώβητη σε αυτές τις 10 πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε δύσκολες θεωρητικά έδρες, κάτι που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια. Και μιλάμε βέβαια με ΑΕΚ στην Αρένα, με ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, με Ομόνοια στο ΓΣΠ αλλά και Εθνικό στο Δασάκι.

Η συνέχεια μας βρίσκει σε ένα θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα, έχοντας μπροστά μας 5 συνεχόμενα παιχνίδια στην Λάρνακα (Ολυμπιακό, ΑΕΛ, Σαλαμίνα, Αλκή εντός και Ερμή εκτός) εν αντιθέσει με την μέχρι στιγμής πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΕΚ η οποία έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Απόλλων εντός, τον Εθνικό εκτός, Πάφο και Ομόνοια εντός και ακολούθως τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία. Δύο παιχνίδια υπολείπονται πριν την διακοπή, με την Ανόρθωση να έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός και το ΑΠΟΕΛ εντός ενώ η ΑΕΚ τον Ερμή εντός και την ΑΕΛ εκτός.

Φυσικά, ακόμη είναι πολύ νωρίς, καθώς ο πρώτος γύρος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά μια σοβαρή Ανόρθωση στη συνέχεια μπορεί εύκολα να τα καταφέρει να βρεθεί εντός στόχων στη διακοπή.

Απλά να αναφέρουμε εδώ ότι η σύκγριση γίνεται με την ομάδα της ΑΕΚ για το λόγο ότι είναι η μοναδική ομάδα η οποία προπορεύεται έναντι της Ανόρθωσης στη βαθμολογική κατάταξη και έχει δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων με την ομάδα μας. Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει βέβαια με την συμπλήρωση και των αγώνων που εκκρεμούν για τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται από την 3η θέση και κάτω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ