Ο Γκόρντον μιλάει για τον Ντουγκλάο, την Αμμόχωστο και τον Παντελή! (βίντεο)

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Σίλντενφελντ στην εκπομπή «Super Sport Arena» στον Άλφα ο Κροάτης αμυντικός της «Μεγάλης Κυρίας» μίλησε για τις δυσκολίες στην χημεία που συνάντησε με τον Ντουγκλάο, τον πρόεδρο που τον έπεισε να έρθει στην ομάδα, για τις ιδιαιτερότητες της Ανόρθωσης και της Αμμοχώστου, το VAR αλλά και την άποψη του για τους νεαρούς ποδοσφιαιριστές.

Η Ανόρθωση έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δεχόμενοι 2 γκολ. Ποια η χημεία με τον Ντουγκλάο;

«Αυτή την στιγμή θεωρώ πως την έχουμε βρει. Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολο. Είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής σκέφτεται διαφορετικά από εμένα. Χρειαζόταν λίγος χρόνος μέχρι να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Θεωρώ πως αυτή την στιγμή τα έχουμε καταφέρει, φαίνεται και από τους αριθμούς . Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Όταν δεν δέχεσαι γκολ όσο περνά η ώρα μπορεί να πετύχεις κάποιο και να φύγεις με την νίκη ενώ σίγουρα όταν δέχεσαι 2 ή 3 γκολ είναι πολύ δύσκολα θα πάρεις το θετικό αποτέλεσμα από κάποιοο παιχνίδι».

Για την Ανόρθωση, για την Αμμόχωστο, τι εκπροσωπεί… τι καθεστώς επικρατεί αυτή την στιγμή, για τους στόχους της ομάδας και της Πόλης;

«Είναι λυπηρό για τους ανθρώπους της που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη τους και να έρθουν στην Λάρνακα ωστόσο από την άλλη βλέπουμε πως βρήκαν τα πόδια τους, κατάφερε – η ομάδα – να πετύχει τεράστιες επιτυχίες. Έχει πίσω της ως ομάδα μια τεράστια ιστορία. Η απόφαση μου για να έρθω γνωρίζοντας όλα αυτά δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Ελπίζω όλη αυτή την ιστορία που κουβαλά η Ανόρθωση από αγωνιστικής πλευράς να μπορέσουμε να την επαναλάβουμε και εμείς ως ποδοσφαιριστές».

Γιατί επέλεξε την Ανόρθωση ο ίδιος να συνεχίσει την καριέρα του;
«Για να είμαι ειλικρινής ο βασικότερος από τους λόγους ήταν ο πρόεδρος και το γεγονός ότι με έπεισε. Είχα ακούσει από φίλους μου για τον Σύλλογο, μου είπαν τα καλύτερα ωστόσο μιλώντας με τον πρόεδρο και παρουσιάζοντας μου το πλάνο που είχε στο μυαλό του ήταν αρκετό για να με πείσει να έρθω και βλέπουμε πως όλα αυτά που συζητήθηκαν βγαίνουν και στον αγωνιστικό χώρο»

Ποια είναι η άποψη σου για το VAR (video assistance referee);
«Δεν είμαι ιδιαίτερα υποστηρικτής αυτού του συστήματος»

Έχει παίξει στο ψηλότερο επίπεδο. Ποιες συμβουλές δίνει στα νεαρότερα παιδιά;

«Είναι δύσκολο, θα περιμένατε να πω το κλασικό να δουλέψουν και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ωστόσο είναι σημαντικό να έχουν και ένα καλό προπονητή, να τους πιστεύει και να δουλεύει μαζί τα στοιχεία που βλέπει ότι χρειάζεται. Όταν ήμουν μικρός ήμουν κάπως πρόβλημα, κάπως ατίθασος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ