Θυμάστε τον Γερμαναρά;

Ο Μάρκο Χάμπερ αγωνίστηκε στην ομάδα μα για δύο χρόνια. Ήρθε το καλοκαίρι του 2004 και έφυγε το 2006. Άριστος επαγγελματίας, αμυντικός μέσος που ήξερε μπάλα και με μυαλό στο παιχνίδι του. Κατάφερε και έδεσε με τον Νίκο Νικολάου, συνθέτοντας ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία της ομάδας μας.

Ο Γερμανός αμυντικός μέσος, ήρθε το καλοκαίρι του 2002 στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας, στα δύο του χρόνια στο τριφύλλι διέπρεψε ωστόσο μια στιγμή απειθαρχίας και ένα επεισόδιο που είχε με τον Τόνυ Σαβέφσκι στάθηκε ικανό να τον διώξει από το τριφύλλι.

Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε τότε η Ανόρθωση, η οποία αν και ήταν υπό καθεστώς οικονομικής λιτότητας, κατάφερε να καλύψει τις απαιτήσεις του Γερμανού ποδοσφαιριστή και να τον ντύσει στα κυανόλευκα.

haber-kobaΜάρκο Χάμπερ. Ήρθε το 2004 στην Ανόρθωση, σαν… σχεδόν αποτυχημένος από την Ομόνοια. Από την πρώτη στιγμή όμως, έκανε τη διαφορά στο κέντρο της ομάδας. Μαζί με Νικολάου και Κινκλάντζε αποτέλεσαν ίσως την κορυφαία τριάδα στο κέντρο στα Κυπριακά γήπεδα εδώ και πολλά χρονιά.

Στις αναμετρήσεις με την Τραπεζούντα ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ! Δεν ήταν Γερμανός, αλλά Έλληνας. Ξεχείλιζε από πάθος, κάλυψε κάθε ίντσα του γηπέδου με τα τρεξίματά του, και η συμβολή του για να έρθει ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ήταν καταλυτική.

Στην Ανόρθωση ο Χάμπερ έμεινε για δύο χρόνια, πανηγυρίζοντας με τη φανέλα της Ανόρθωσης μεγάλες διακρίσεις. Πρωταθλητής το 2005, μέλος της ομάδας που απέκλεισε την τούρκικη Trabzonspor και έφθασε ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League.

haberΑπό τη θέση του αμυντικού μέσου, μαζί με τον Νίκο Νικολάου, συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο. Μυαλωμένος αλλά και παθιασμένος, με καλές μεταβιβάσεις και δυνατό σουτ το οποίο επιχειρούσε συχνά πυκνά.

Ο Γερμανός στο τέλος της περιόδου 2005-06 κρίθηκε πως δεν μπορούσε  να προσφέρει περισσότερα από τον τότε προπονητή της ομάδας μας και ως εκ τούτου δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του, με τον Χάμπερ να υπογραφεί στη Νέα Σαλαμίνα.

Στους συμπολίτες έμεινε για 1 χρόνο, πριν επιστρέψει στη Γερμανία και στην FSV Oggersheim, να αγωνιστεί για ένα χρόνο και κατόπιν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να φορέσει το κοστούμι. Καθώς για ένα χρόνια, ήταν αθλητικός διευθυντής στην Γερμανική ομάδα.

Το 2009 ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια εκεί που καταξιώθηκε και πέρασε τα καλύτερα του χρόνια ως ποδοσφαιριστής και λατρεύτηκε από τους οπαδούς, στην Καιζερσλάουτερν και ανέλαβε πόστο team manager.

haberΣτη Γερμανική ομάδα έμεινε μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχοντας περάσει μάλιστα από αρκετά πόστα καθώς βρέθηκε ακόμη και προπονητής στην εφηβική ομάδα. Παράλληλα ο Μάρκο από το 2010 λαμβάνει σε καμπάνιες ενάντια στο ρατσισμό, ενώ ήταν ομιλητής σε συνέδριο που διεξήχθη, με τον Μάρκο να διηγείται τις προσωπικές του ιστορίες, με ρατσιστικά επεισόδια, ιδίως από τα πέντε χρόνια παραμονής του στο νησί μας.

Μάλιστα το 2011, όταν ο Σάββας Κάκος, ήταν στην αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, το όνομα του Μάρκο Χάμπερ είχε παίξει δυνατά. Ωστόσο στο τέλος προτιμήθηκε ένας άλλος συμπαίκτης του Γερμανού στην Ανόρθωση, ο Γκεόργκι Κινκλάτζε.

Σήμερα ο Χάμπερ κλείνει τα 46 του χρόνια ζωής και σίγουρα το όνομα του, μόνο καλές αναμνήσεις μας αφήνει. Ευχόμαστε στον Μάρκο, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, χαρά και ευτυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ