Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Κύπρου για Εργομετρικές Εξετάσεις

Με ανακοίνωσή του, το κλιμάκιο Λεμεσού ενημερώνει τον κόσμο μας για την σύναψη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα αξιολόγησης φυσικής κατάστασης, μέσω εξειδικευμένων εργομετρικών εξετάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στόχος και δέσμευση του Κλιμακίου μας ήταν και είναι η αναβάθμισή του και η λειτουργία του σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια σε όλους τους τομείς. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με σκοπό την σωματική βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών μας, προχωρήσαμε σε μια ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ συμφωνία-συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα αξιολόγησης φυσικής κατάστασης, μέσω εξειδικευμένων εργομετρικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα το Κλιμάκιο  Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν συνάψει συμφωνία όπως Καθηγητές-Εργοφυσιολόγοι του Πανεπιστημιου εξετάσουν εργομετρικά τους ποδοσφαιριστές των δύο μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών (2005 και 2006). Οι Εργομετρικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17.00-19.00 στο Κοινοτικό Γήπεδο Μουτταγιάκας.

Οι ποδοσφαιριστες μας θα εξεταστουν στα πιο κατω ζητηματα:

  1. Ύψος/Βάρος
  2. Λιπομέτρηση
  3. Ευλιγισία
  4. Ταχύτητα σε 3 διαφορετικές αποστάσεις
  5. Δύο ειδών άλματα/ισορροπίες
  6. Τεστ αντοχής/εναλλαγής κατευθύνσεων
  7. Άλλα εξειδικευμένα θέματα.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών θα δοθούν γραπτώς σε όλους τους γονείς, ως επίσης θα δοθούν και οδηγίες από τους εξειδεικευμένους καθηγητές για βελτίωση των αδυναμιών που παρουσιάζει το κάθε παιδί. Ως εκ τούτου, ο Γυμναστής και οι Προπονητές μας θα είναι ενήμεροι σχετικά και θα εργαστούν μεθοδικά στις αδυναμίες των παιδιών, για σταδιακή και τάχιστη βελτίωσή τους.

Επιπρόσθετα νέα εργομετρικά θα ακολουθήσουν κατά την διάρκεια της Ποδοσφαιρικής Χρονιάς  ούτως ώστε να διαφανεί εάν τα παιδιά έχουν βελτιώσει τις αδυναμίες τους.

Η μέθοδος των εργομετρικών εξετάσεων χρησιμοποιείται παγκοσμιώς και στο υψηλοτερο επαγγελματικό επίπεδο και είναι σημαντικότατο εργαλείο στον εντοπισμό και καλυτέρευση των σωματικών αδυναμιών των ποδοσφαιριστών.

Εδώ είναι που το Κλιμάκιο μας ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ, αφού ίσως είμαστε από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική Ακαδημία, που παρέχει εξειδικευμένες εργομετρικές εξετάσεις σε ποδοσφαιριστές αυτών των ηλικιών.

Ευχαριστούμε δημόσια το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ευελπιστούμε σε μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ