Αλλαγές στο πρωτάθλημα Ανδρών

Με ανακοίνωση της η ΚΟΠΕ αναφέρει τις αλλαγές, αλλά και τις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα αλλαγές θα έχουμε στο πρωτάθλημα ανδρών.

Μετά την πρώτη φάση με τις οκτώ ομάδες να σχηματίζουν δυο τετράδες όπου οι πρώτες τέσσερεις   θα διεκδικήσουν τον τίτλο (σ.σ. θα μετρήσουν οι νίκες στην ρέγκιουλαρ σίζον) και οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η – 8η θέση θα δώσουν αγώνες αποφυγής υποβιβασμού.

Στη Γενική Συνέλευση τέθηκε πρόταση από την Ανόρθωση για βελτίωση του συστήματος ώστε μετά την ρέγκιουλαρ σίζον οι δυο πρώτες ομάδες να περνούσαν χωρίς αγώνες στα ημιτελικά. Οι ομάδες από την 3η – 6η θέση θα έδιναν μεταξύ τους αγώνες (3ος -6Ος, και 4ος – 5ος) με τους νικητές να προκρίνονται στα ημιτελικά. Μετά τη λήξη της προημιτελικής φάσης οι ομάδες που θα αποκλείονταν θα αγωνίζονταν σε μονό αγώνα για την 5η θέση. Η πρόταση ανέφερε ακόμα ότι οι ομάδες που θα τερμάτιζαν στην 7η – 8η θέση θα έδιναν αγώνες για την αποφυγή υποβιβασμού. Ωστόσο, η πρόταση δεν συγκέντρωσε τους απαραίτητους ψήφους και δεν εγκρίθηκε.

Μάλιστα τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου για τους άνδρες, ενώ οι γυναίκες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ