Βάσος Μελαναρκίτης: Το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής

Αγωνίστηκε στην ομάδα μας από το 1992 μέχρι το 2001 αλλά και την περίοδο 2003-04. Ο λόγος για τον Βάσο Μελαναρκίτης που αποτελούσε ένα βασικό γρανάζι της Ανόρθωσης της δεκαετίας του 90 που σάρωνε τα πάντα στο διάβα της.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε ως επιθετικός, στη συνέχεια όμως μετατοπίστηκε στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ήταν ένα πραγματικό «μηχανάκι», που λειτουργούσε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και όχι άδικα θεωρείτο αν όχι ο  κορυφαίος κύπριος μέσος της δεκαετίας του 90, εκ των κορυφαίων.

Σίγουρα η κορυφαία στιγμή που έρχεται στο μυαλό όλων μας, είναι το γκολ της ισοφάρισης επί της Ομόνοιας τον Μάη του 1998, γκολ που μας είχε δώσει στην ουσία το πρωτάθλημα. Με τα χρώματα της ομάδας μας αγωνίστηκε 262 φορές,  πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ. Το καλοκαίρι του 2001, πωλήθηκε στον Ολυμπιακό για ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 400 χιλιάδες λίρες.

Με το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, δεν ήταν λίγες φορές που συμμετείχε ως μέλος στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας, με πιο πρόσφατη την περσινή χρονιά όταν και ήταν βοηθός του Νεόφυτου Λάρκου.

Σήμερα ο Μελαναρκίτης κλείνει τα 45 του χρόνια και του απευθύνουμε τις θερμότερες μας ευχές για τα γενέθλια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ