Σαν σήμερα: Η τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση επιπέδου Ανόρθωσης (βίντεο)

Σαν σήμερα πριν 7 χρόνια και συγκεκριμένα το 2010, είχαμε την τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση επιπέδου Ανόρθωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα μας φιλοξενούσε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τη Βελγική Cercle Brugge και καλείτο να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Ήταν η εποχή που προπονητής της ομάδας μας, ήταν ο Γκιγιέρμε Όγιος.

Η Ανόρθωση μπροστά σε 9 χιλιάδες κόσμο, μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο και πλάνο την ανατροπή του αποτελέσματος. Οι πολλές ευκαιρίες στην αρχή του παιχνιδιού, το δοκάρι του Γεωργίου στο 7’, δεν πτόησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που έψαχναν με αμείωτο ρυθμό την ισοφάριση του αποτελέσματος. Κάτι που επιτεύχθηκε στο χρόνο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπάν και κεφαλιά του Νάτσο Γκαρσία, ο Καφού από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέρμπιστ, δίνοντας ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα μας  και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 50΄ μετά από σόλο του Οκκά, η μπάλα θα καταλήξει στο δοκάρι, όμως 10 λεπτά αργότερα ο Καφού με εκπληκτικό άλμα και με κεφαλιά κατόπιν εκτέλεσης κόρνερ του Λαμπάν, σημείωσε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα μας εν μέσω αποθέωσης.

Η προδιαγραφόμενη γιορτή και μία Ανόρθωση που έβγαζε φωτιές, είχε και τότε τα νεκρά της διαστήματα. Το 2-0 έφερε τον εφησυχασμό και η Cercle Brugge από το πουθενά κατάφερε και σκόραρε στο 77’ σε 2-1, κάτι που έδινε την πρόκριση στους Βέλγους.

Ωστόσο, η τελευταία λέξη άνηκε στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Σεμέδο Καφού. Στο 86’ ο Μαραγκός τροφοδότησε έξοχα τον ποδοσφαιριστή από το Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος σε τετ-α-τετ νίκησε τον Βέρμπιστ και έγραψε το τελικό 3-1, εν μέσω πανηγυρικού κλίματος, σε ένα γήπεδο-καζάνι.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι Αργουέγιο, Ζανίσιο, Λεϊβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Λαμπάν, Σκοπελίτης (81’Πέδρο Μιγκέλ), Νάτσο Γκαρσία, Ράμος (74’ Φοδέριγχαμ), Οκκάς (68’ Μαραγκός), Καφού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ