Σαν σήμερα: Η πρώτη στην Ευρώπη (βίντεο)

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή μέρα για την Ανόρθωση, η οποία σαν σήμερα πριν 23 χρόνια, σημείωνε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη που της έδωσε και την πρώτη ευρωπαϊκή της πρόκριση. Ήταν το έναυσμα για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες που έμελλε να ακολουθήσουν.

Αντίπαλος της ομάδας μας, για τα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ήταν η Σιούμεν από τη Βουλγαρία. Το πρώτο παιχνίδι βρήκε την ομάδα μας να κερδίζει με 2-0, χάρις σε τέρματα των Χάρη Χαραλάμπους και Σέρμπο Νίκολιτς. Στον επαναληπτικό, η Ανόρθωση με ανατροπή κέρδισε με 1-2 σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο, την ανωτερότητα της στις δύο αναμετρήσεις.

Το ρεπορτάζ του αγώνα

«Κυρία» με τα όλα της η Ανόρθωση που επιτέλους σημείωσε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη. Έπρεπε να περάσουν 31 ολόκληρα χρόνια για να γευθεί την χαρά η Ανόρθωση. Οι παίκτες του Ανδρέα Μουσκάλλη ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα καθάριζαν και την πρόκριση με μεγαλύτερο σκορ.

Η Ανόρθωση Κινήθηκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και στο 12’ είχε σουτ στο δοκάρι με τον Ασσιώτη. Στο 19’ , όμως , ο Χαραλάμπους  με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 27’ φάουλ βολίδα του Νίκολιτς υποχρέωσε τον Πέτκοφ σε δύσκολη απόκρουση. Στο 39’ ο Γκόγκιτς έκανε άνω κάτω την άμυνα της Σιούμεν και το σουτ αποκρούστηκε από το δοκάρι, στην επιστροφή της μπάλα ο Νίκολιτς σημείωσε το 2-0.

Στην επανάληψη η Ανόρθωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ. Στο 60’ είχε νέο δοκάρι με τον Γκόγκιτς. Στο ίδιο λεπτό η Σιούμεν έφθασε κοντά στο γκολ με τον Ισκρένοφ. Στο 80’ σουτ του Νίκολιτς απέκρουσε ο Πετσκόφ. Στο 90’ ο Γκόγκιτς, αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα, προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα αλλά τον έκοψε αντίπαλος αμυντικός.

Σκόρερ: Χαραλάμπους 19’ , Νίκολιτς 39’ .

Ανόρθωση:  Ν. Παναγιώτου, Κ. Χριστοφόρου,  Χ. Χαραλάμπους, Σ. Καστάνας, Σ. Ανδρέου, Σ. Σαπουριτς (Α.Παναγιώτου),  Β. Τσαγκάρης, Κ. Σταύρου, Σ. Γκόγκιτς, Σ. Νίκολιτς ,  Δ. Ασσιώτης (Μαγκτί Τολπά)

Πηγή: 40 χρόνια κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη. Του Γ.Στεφανίδη

Υ.Γ: Η φτωτογραφία είναι από το παιχνίδι με την Μπιλμπάο λίγες μέρες αργότερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ