Ο φετινός στόχος και το λάθος του παρελθόντος

Η έξοδος στην Ευρώπη μετά από μια σειρά ετών χωρίς εμπειρίες εκτός Κύπρου, είναι ο στόχος που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με επίσημα χείλη. Ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του ήταν και είναι πολύ προσεκτικοί ως προς το που βάζουν τον πήχη, χωρίς όμως να παραγνωρίζουν την ίδια στιγμή ότι η Ανόρθωση δεν μπορεί να έχει ρόλο κομπάρσου.

Η διετία 2015-2016 είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική για το μεγαλύτερο λάθος του πρόσφατου παρελθόντος, που δεν είναι άλλο από την αναπροσαρμογή των στόχων, όταν η ομάδα έδειχνε να πηγαίνει καλά. Το τότε τριετές πλάνο προνοούσε έξοδο στην Ευρώπη κάτι που φάνταζε τουλάχιστον εφικτό με την πορεία πρωταθλητισμού μέσα στο 2015. Κάπου όμως ξεχάσαμε ότι το παιχνίδι παίζεται και εκτός γηπέδου και κάπου τα λόγια δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις πράξεις, μιας και με παίκτες τύπου Μανζορό, δεν πας πιο μακριά από την επόμενη στροφή.

Ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθεί η χρονιά, είναι σημαντικό ο κόσμος να αντιληφθεί ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι, δεν αποφεύχθηκε το ξήλωμα του ρόστερ, την ίδια ώρα που οι άλλες πρωταγωνίστριες (πλην της Ομόνοιας), έκτισαν πάνω στον κορμό της περασμένης χρονιάς. Οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας θα φανούν σε βάθος χρόνου και το ζητούμενο είναι μέχρι τότε, το τρένο να μην εκτροχιαστεί καθώς είναι φανερό ότι χρειάζεται ακόμα (αρκετός) χρόνος ώστε οι μονάδες να γίνουν σύνολο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ