Μία αξέχαστη βραδιά στο Κλουζ (βίντεο + φώτο)

Το χρόνο πίσω παίρνουμε ακριβώς μία δεκαετία. Σε μία εποχή που το κυπριακό ποδόσφαιρο δύσκολα έκανε διπλά και ακόμη πιο δύσκολα μέσα σε χώρες όπως η Ρουμανία.

Η Ανόρθωση μετά την πρόκριση επί της Βαρντάρ Σκοπιών βρήκε στο δρόμο της προς τους ομίλους του Europa League, την Κλουζ Ρουμανίας. Οι Ρουμάνοι ήταν μία νεόδμητη ομάδα, με μπόλικο χρήμα που φιλοδοξούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην Ευρώπη.

Το τέλος της περιόδου 2006-07, βρήκε την ομάδα μας κυπελλούχο. Στα «κυανόλευκα» ντύθηκε ο Λούκας Σόσιν, που άφηνε τη Λεμεσό για να έρθει στην ομάδα μας. Ενώ στα κυανόλευκα είχαν ντυθεί και οι Λουρέιρο, Λουμπούτης, Ντεγιάνοφ, Μπέλιτς και άλλοι.

Πριν το παιχνίδι, στην Κλουζ ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι με τον προπονητή της ομάδας τους, Ιοάν Αντόνε, να είναι ιδιαίτερα αλαζόνας και να λέει πως θα μας φιλοδωρούσε στη Ρουμανία με αρκετά τέρματα και στην Κύπρο θα ερχόταν για διακοπές.

Ωστόσο μέσα στο τερέν του Κονσταντίν Ραντουλέσκου, η Ανόρθωση ήταν βγαλμένη μέσα από τα πιο τρελά όνειρα, με εξαιρετική πειθαρχεία, κλείνοντας χώρους και με φαρμακερές αντεπιθέσεις, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της.

Στο 42’ ο Μποαβεντούρα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ζλόγκαρ με πλασέ να σημειώνει το 0-1 και να στέλνει την ομάδα μας προηγούμενη στα αποδυτήρια. Εκεί που όλοι ανάμεναν πως η Κλουζ θα επιζητούσε την ισοφάριση, η Ανόρθωση ήταν αυτή που έκανε το 0-2, μετά από έξοχο συνδυασμό των Φαμπίνιο και Μποαβεντούρα, ο τελευταίος με πλασέ έγραψε το 0-2.  Με την εκπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Σόσιν έδειξε απέδειξε γιατί αποκτήθηκε τότε από την ομάδα μας, ο οποίος μετά από μπαλιά του Φαμπίνιο με πλασέ έγραψε το 0-3. Οι Ρουμάνοι το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Τρίκα, μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Μπεκιάι, Πουρσαϊτίδης, Ντικουμάνα (66’ Λουμπούτης), Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου, Ζλόγκαρ, Παναγή, Ντεγιάνοφ (60’ Λουρέιρο), Φαμπίνιο (78’ Μπέλιτς), Μποαβεντούρα, Σόσιν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ