Ένα μπαμ μιας αλλιώτικης εποχής

Το τέλος της χρονιάς 1984-85, βρήκε την Ανόρθωση να επιστρέφει σε πρωταγωνιστική πορεία. Στο τιμόνι ήταν ο Σκοτσέζος Πήτερ Κόρμακ, μεγάλη δόξα της χρυσής Λίβερπουλ, με τη συνεργασία με τον Σκοτσέζο τεχνικό να ανανεώνεται και την επόμενη χρονιά.

Η έναρξη της επόμενης χρονιάς βρήκε την ομάδα μας αφενός να χάνει σημαντικούς βαθμούς, αφετέρου όμως να διατηρείται σε τροχιά πρωταθλητισμού, μιας και με το πέρας του πρώτου γύρου ήμασταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και δύο από την Ομόνοια με σύστημα βαθμολόγησης το 2-1-0.

Για το βήμα παραπάνω η τότε διοίκηση του αείμνηστου Στέλιου Φρεναρίτη δαπάνησε ένα αξιόλογο ποσό για να φέρει στην ομάδα τον Όσκαρ Κρίνο, διεθνή Αυστραλό ποδοσφαιριστή που ήταν ιδιαίτερα γνωστός την τότε εποχή και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού. Ο Κρίνο  που αγωνιζόταν ως μέσος θα αντικαθιστούσε τον Δημοσθένη Μπατάλη.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με την ομάδα μας να δέχεται ανέλπιστες ήττες και να χάνει οριστικά το τραίνο της διάκρισης και τον Όσκαρ Κρίνο να μένει σε ρηχά νερά αγωνιζόμενος σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος και τρία κυπέλλου.

Ο Αυστραλός σήμερα έγινε 55 χρονών και σίγουρα το όνομα του για πολλούς, ξυπνάει αναμνήσεις μίας αλλιώτικης έποχης στο ποδόσφαιρο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ