Ανόρθωση 1 – 1 Άρης: Ισόπαλο το τελευταίο τεστ

Εντός έδρας ισοπαλία έφερε η ομάδα μας στην πρόβα τζενεράλε της πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Άρης ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 5′, με την ομάδα μας να ισοφαρίζει στ 84′ με τον Αράζ Αμπντουλαγιέφ. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε την ολική ανατροπή, εάν τρία λεπτά πριν το τέλος ο Ράγιος δεν αστοχούσε σε πέναλτι.

Η ενδεκάδα

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας, ο Ρόνι Λέβι παρέταξε την ομάδα μας με τους Αρούς κάτω από τα δοκάρια, τον Μπανταλόφσκι δεξιά, τον Πράνιτς αριστερά και τους Σίλντενφελντ και Ντουγκλάο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο ανασταλτικού μέσου ήταν ο Ζοάο, με τον Σιβού λίγο πιο μπροστά και τον Γκάντσεφ σε ένα πιο ελεύθερο οργανωτικό ρόλο. Στην επίθεση, στο δεξιό άκρο ήταν ο Ράγιος, αριστερά ο Καλό ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμαρά.

Η εικόνα του αγώνα

Με το καλημέρα, η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μία  στιγμή αδράνειας  στο 5′, σε μία κάθετη μεταβίβαση προς τον Μαραγκουδάκη, ήταν αρκετή, με τον Ελλαδίτη φορ με σουτ εντός της περιοχής να σημειώνει το 1-0.

Μετά το δεκάλεπτο βελτιώθηκε κάπως η εικόνα της ομάδας μας. Στο 13′ ο Ντουγκλάο έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε τον έλεγχο και μία ανούσια κατοχή. Στο 22′ ο Ρούμπεν Ράγιος σε μία δύσκολη προσπάθεια επιχείρησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να απειλήσει την εστία του Άρη, με τον Νουρεντινόφσκι να αποκρούει, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Καλό ήταν άστοχο.

Η Ανόρθωση συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να προσπαθεί να πιέσει τον Άρη. Επόμενη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 31′, με τον Ρούμπεν Ράγιος εκ νέου, ωστόσο το σουτ του Ισπανού απόκρουσε ασταθώς ο τερματοφύλακας του Άρη. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κρατούσε μπάλα και επιδίωξε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ένα σουτ του Σιβού ανάγκασε τον κήπερ του Άρη να εκτιναχθεί και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, ενώ δύο σουτ από τον Γκάντσεφ δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ανόρθωση κρατούσε μπάλα αλλά δεν είχε ρυθμό. Η ομάδα μας επιχείρησε κυρίως από στημένες να απειλήσει τον Άρη, δίχως όμως κανένα αποτέλεσμα. Στο 58′ ο Ρόνι Λέβι επιχείρησε εσωτερική αλλαγή, αποσύροντας τον Γκάντσεφ, με τον Παλάνκα να παίρνει τη θέση στο δεξί άκρο και τον Ράγιος να μετατοπίζεται. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε το ντεμπούτο του Αράζ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Καλό, που αποχώρησε τραυματίας. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 84′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αμπντουλαγιέφ με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από ανατροπή του Παλάνκα, η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι, που ανέλαβε την εκτέλεση του ο Ράγιος, με τον Ισπανό όμως να κάνει κακή εκτέλεση και τον Νουρεντινόφσκι να αποκρούει.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ