Το ρόστερ σήμερα – Ποιες είναι οι ανάγκες του;

Μετά την απόκτηση των Αριέλ Αρούς και Σίλτενφελντ (έμεινε η τυπική ανακοίνωση από την επίσημη Ανόρθωση) το ρόστερ της ομάδας διαμορφώθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν και απομένουν 5 θέσεις μη γηγενών ποδοσφαιριστών για να συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος από τους κανονισμούς Νόμος των 15 ποδοσφαιριστών.

Οι 10 μη γηγενείς «Κύριοι» είναι οι Αρούς, Σίλτενφελντ, Μπανταλόφσκι, Σιβού, Βίκτορ, Ράγιος, Καρλίτος, Παλάνκα, Αμπουμπακάρ και o Άλβες. Στην εξίσωση δεν μπήκαν οι Κβέσιτς και Σισοκό για τον οποίους υπάρχει καταρχήν συμφωνία αλλά η μεταγραφή τους είναι στον αέρα λόγω προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν.

Οι ανάγκες

Η ομάδα χρειάζεται σίγουρα ένα κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τον Κροάτη Σίλτενφελντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, και ένα αριστερό ακραίο αμυντικό που θα αντικαταστήσει τον Σάντος.Στο κέντρο, σίγουρα θα πρέπει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να αγωνίζεται ως αμυντικός και κεντρικός μέσος.

Από την στιγμή που η περίπτωση του Σισοκό οδεύει προς μη αίσια κατάληξη όπως ανέφερε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της «Μεγάλης Kυρίας» Κυριακός Γιάγκου, θα πρέπει να εξευρεθεί αντικαταστάτης με τα χαρακτηριστικά του Ιβοριανού.

Ο βασικός φορ είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιο της φετινής χρονιάς. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι λαχείο και μακάρι να βγει το ρίσκο του ενώ από την άλλη είναι ο πολύπειρος Άλβες στο ρόστερ που έχει το γκολ αλλά δεν μπορείς να στηριχθείς αποκλειστικά πάνω του. Άρα η λογική, θέλει την υπέρβαση να γίνεται για την απόκτηση ενός γρήγορου και συνάμα έμπειρου επιθετικού που θα μπορεί να αγωνίζεται και ως δεύτερος επιθετικός.

Οι ελλείψεις…

Σίγουρα η άμυνα χρήζει ποσοτικής ενίσχυσης με ένα ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται κυρίως στα άκρα της όταν υπάρχει απώλεια κάποιου εκ των βασικών. Ο Μπανταλόφσκι μπορεί να καλύψει και το κέντρο της άμυνας αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει αντικαταστάτης του στο άκρο.

Βάσει των κανονισμών η ομάδα δικαιούται την απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών (από φέτος) και εδώ είναι μια θέση που μπορεί να εντοπίσει κάποιον αμυντικό για τον κατάλογο Β.

Οι Κύπριοι

Σημαντικό κεφάλαιο είναι οι Κύπριοι για την φετινή Ανόρθωση. Αυτή την στιγμή θέση στην ομάδα έχουν οι Παπαδόπουλος, Νικολάου, Κορρέα, Αρτυματάς, Ματθαίου αλλά και ο Οικονομίδης που το πιθανότερο είναι να μείνει. Ιδεατή θα ήταν η απόκτηση ενός ακόμη γηγενή ποδοσφαιριστή.

Συνοπτικά:
Μετά την ολοκλήρωση των 5 μεταγραφών που απομένουν για να συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός, η ομάδα θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστών για να νοιώθει πιο πολλή ασφάλεια για το βάθος του ρόστερ της.

Μαζί με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ, ο πιο πάνω αριθμός αναμένεται να φθάσει τους 21 ποδοσφαιριστές και σίγουρα δεν είναι αρκετός για να αντέξει σε μια μεγάλη χρονιά των 40 περίπου αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Για να νοιώθει περισσότερη ασφάλεια η ομάδα θα πρέπει να ρίξει καλές ματιές και σε γηγενείς – άνευ ορίου ηλικίας – και μη γηγενείς ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών που όχι απλά θα μπορούν να ενταχθούν στον κατάλογο Β αλλά να μπορούν αν υπολογίζονται σοβαρά από τον Ρόνι Λέβι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ