Παλάνκα: «Για δύο λόγους ήρθα στην Κύπρο…»

Συνέντεξη στον Στέλιο Δημοσθένους για λογαριασμό της Sportday, έδωσε ο Μιγκέλ Παλάνκα. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός αποκάλυψε πως στην Κύπρο ήρθε γιατί τον ήθελαν πολύ ο πρόεδρος και ο προπονητής, αλλά και επειδή η Ανόρθωση είναι μία ιστορική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην Κύπρο και να αγωνιστείς στην Ανόρθωση;

«Ο λόγος που ήρθα είναι γιατί μου είχε πει ο μάνατζέρ μου πως ο πρόεδρος και ο προπονητής με θέλουν πολύ για να αγωνιστώ. Για εμένα είναι καλύτερα να πάω κάπου που με θέλουν, παρά σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα, αλλά να μην είμαι σίγουρος αν πραγματικά με θέλουν».

Γνώριζες πράγματα για την Ανόρθωση ή το κυπριακό πρωτάθλημα πριν πάρεις την οριστική απόφαση να υπογράψεις;

«Είχα μια εικόνα από το κυπριακό πρωτάθλημα αλλά όταν ήρθε το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης, ρώτησα αρκετούς ποδοσφαιριστές που γνωρίζω και αγωνίστηκαν, ή αγωνίζονται στην Κύπρο. Όπως για παράδειγμα τον Ρούμπεν Ράγιος, ο Καμπρέρα, ο Μάρκες αλλά και ο Λάγο».

Έμεινες απόλυτα ευχαριστημένος με αυτά που άκουσες;

«Ναι! Μου εξήγησαν ότι η ζωή στην Κύπρο είναι πολύ καλή, μου είπαν τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και το κλίμα που υπάρχει. Αυτοί είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για εμένα και είχα μια πολύ θετική εικόνα».

Θεωρείς ότι η Κύπρος μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να αναγεννηθείς ποδοσφαιρικά;

«Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που ήρθα. Ο ένας είναι πως με ήθελαν πολύ ο πρόεδρος, ο προπονητής και πως η Ανόρθωση είναι μια ιστορική ομάδα. Δεν μπορείς να πεις όχι όταν έχεις πρόταση από μια ιστορική ομάδα. Ο άλλος λόγος, είναι πως ήθελα μια σταθερότητα στην οικογένειά μου. Ασφάλεια και καλή ζωή, είναι ότι πιο σημαντικό έχω. Εδώ μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε και είμαι έτοιμος να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να δείξω τις ικανότητες μου».

Αισθάνεσαι πως μπορείς να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου στην Ανόρθωση;

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ένα πολύ μικρό πόνο, αλλά είναι θέμα ημερών να υποχωρήσει, Έκανα την πρώτη μου προπόνηση, έχω εγκατασταθεί στο νησί με την οικογένεια μου και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα δώσω το 100% για την Ανόρθωση. Έχουμε μια πολύ καλή ιατρική ομάδα. Με βοήθησε πολύ ο Ρούμπεν Ράγιος μόλις έφθασα, δεν τον γνώριζα προσωπικά από πριν, αλλά είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φθάσει η Ανόρθωση τη φετινή σεζόν;

«Πρέπει σίγουρα να είμαστε ψηλά. Αυτό που θα κάνουμε είναι να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Να πάμε βήμα με βήμα. Η Ανόρθωση είναι ιστορική ομάδα, μόνο τη νίκη θα σκεφτόμαστε σε κάθε αγώνα που θα δίνουμε».

Έχεις μιλήσει με τον Ρόνι Λέβι;

«Ναι μόλις ήρθα είχαμε συνάντηση. Μιλήσαμε για διάφορα θέματα αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η δουλειά. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το νέο πρωτάθλημα».

Πώς περιμένεις το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου;

«Νομίζω θα είναι πολύ καλό. Δεν έχω αγωνιστεί ακόμη αλλά γνωρίζω αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Κύπρο».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς της Ανόρθωσης;

«Έχω ακούσει αρκετά πράγματα για τους οπαδούς. Πως είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Κύπρο. Είμαι σίγουρος πως είναι. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα!».

Έχεις συναντήσει κάποιο πρόβλημα στις πρώτες σου μέρες στην Κύπρο;

«Είχα ένα μακρινό ταξίδι μέχρι να έρθω, είμαι λίγο κουρασμένος αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η ζωή στο νησί είναι πολύ καλή αυτές τις πρώτες μου μέρες. Είναι αρκετή ζέστη, δεν περίμενα να είναι τόσο ζέστη, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συνηθίσω. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι της Ανόρθωσης ήταν δίπλα μου από το πρώτο λεπτό για να με βοηθήσουν σε ότι χρειαστώ και τους ευχαριστώ για αυτό. Είναι όμορφη χώρα η Κύπρος».

«Σαν όνειρο…»

Η συμμετοχή σου με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι σημείο αναφοράς στη καριέρα σου. Πως το έζησες;

«Η αλήθεια είναι πως τώρα, μετά από τόσα χρόνια (πριν 7 χρόνια), μπορώ να συνειδητοποιήσω και να απολαύσω αυτό που έζησα. Όταν είσαι πιο μικρός, το μόνο που σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να βοηθήσεις όσο μπορείς την ομάδα σου. Τώρα που θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό ήταν στην καριέρα μου».

Όταν ξεκινούσες το ποδόσφαιρο περίμενες μια μέρα να φορούσες τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ειδικά σε ένα clasico;

«Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει σε αυτές τις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Εγώ πάντα κοίταζα την ομάδα που έπαιζα και έδινα ότι μπορούσα. Όταν ήμουν στην Εσπανιόλ δεν κοίταζα τίποτα άλλο παρά την Εσπανιόλ. Από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε από την Ρεάλ Καστίγια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν κάτι το απίστευτο. Ναι έζησα το όνειρό μου!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ