Η αγορά που άνοιξε ο Λέβι, επιστρέφει ξανά…

Η αγορά του Ισραήλ για ποδοσφαιριστές, δεν είναι και η πιο αγαπημένη στις τάξεις της ομάδας μας. Χαρακτηριστικό, ότι ο πρώτος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας ήταν το 2012 ο Μοσέ Οχαγιόν, που ήρθε με τις συστάσεις του Ρόνι Λέβι.

Γενικότερα, στο σύνολο μέχρι στιγμής φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μας τρεις Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές και ένας πολιτογραφημένος Ισραηλινός, με τον Αριέλ Αρούς να γίνεται ο πέμπτος ποδοσφαιριστής με υπηκότητα από το Ισραήλ που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας.

Ας τους θυμηθούμε..

Πρώτος ήταν ο Μοσέ Οχαγιόν, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι του 2012, έμεινε στην ομάδα μας για δύο χρόνια και αποχώρησε το 2014. Καλή μεταβίβαση στη μεσαία γραμμή, με πολλά κενά διαστήματα. Ποτέ δεν κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος, με πιο αξιομνημόνευτη στιγμή το γκολ επί του Απόλλωνα πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Επόμενος και σίγουρα ο πιο ξεχωριστός ήταν ο Μπάρακ Ιτζχάκι, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν το πόδι τους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη δεκαετία που διανύουμε. Ο Ιτζχάκι ήρθε στην ομάδα μας τον Αύγουστο του 2012 δανεικός από την Μακάμπι, προκειμένου να βρει τα πατήματα του, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε. Όταν προσαρμόστηκε, έδειξε δείγματα της μεγάλης του κλάσης και κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου.

Ο τελευταίος γηγενής Ισραηλινός, είναι ο Αμιτ Μπεν Σοσιάν. Αποτέλεσε επιλογή του Χριστάκη Κασσιανού το 2013 για την επιθετική γραμμή. Ο Ισραηλινός πέρασε και δεν ακούμπησε, μιας και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει βασικός, για καιρό παροπλισμένος και σε καμία περίπτωση δεν μας έδωσε κάτι για να τον θυμόμαστε, πέρα από τις πολυήμερες ιώσεις που τον ταλαιπωρούσαν…

Τέλος, ο Ρομπέρτο Κολαούτι που πολιτογραφήθηκε ως Ισραηλινός και αγωνίστηκε στην Εθνική της γείτονας χώρας. Αποτελούσε διακαή πόθο του Ρόνι Λέβι για δύο μεταγραφικές περιόδους. Εν τέλει ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2013 επί ημερών Κασσιανού. Παρά το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα, ο Αργεντινός δεν κατάφερε στην πορεία να διασωθεί από το ναυάγιο της Ανόρθωσης στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ