Ομόνοια 4 – 7 Ανόρθωσις: Ανορθωσάρα είσαι μαγεία μέσα στη Λευκωσία!

Μια Ανόρθωση που σκορπούσε τρόμο και πανικό στο διάβα της, εμφανίστηκε στο παρκέ του «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» με στολή πρωταθλητή και φρόντισε να δικαιώσει όλους όσους πίστεψαν σε αυτή. «Σκουπίζοντας» την τελική σειρά απέναντι στη φιλότιμη Ομόνοια, η Ανόρθωση πήρε τη δεύτερη νίκη που χρειαζόταν και στέφθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια μέσα στη Λευκωσία. Πέντε χρόνια μετά τα πρώτα δειλά βήματα του τμήματος στα Κυπριακά παρκέ, ήρθε η καταξίωση μιας χούφτας Ανορθωσιατών που οραματίστηκαν, πίστεψαν και έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν περήφανοι.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Αποφασιστική μπήκε στο παρκέ η Ανόρθωση, η οποία καθοδηγούμενη από τον Ραφίνια, κράτησε μπάλα και έψαξε πρώτη το γκολ. Αυτό ήρθε σχετικά νωρίς και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό όταν ο Φουμάσα μετά από φάση διαρκείας, εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα η «Μεγάλη Κυρία» επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με δεύτερο γκολ δια ποδός Ραφίνια, σε μια φάση που ο Φελιπίνιο τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αναμέτρηση.

Την απώλεια αυτή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η Ομόνοια ανεβάζοντας πίεση στο δικό μας μισό, ωστόσο ήταν και πάλι η Ανόρθωση που έφτασε στο γκολ με τον Ραφίνια να κάνει το 0-3 και αφού πρώτα Κουλουμπρής και Φουμάσα έκρυψαν τη μπάλα. Στο 17ο λεπτό ξανά ο Ραφίνια διάβασε την προσπάθεια του αντίπαλου να κυκλοφορήσει τη μπάλα με flying goalkeeper και με πλασέ πίσω από τη μεσαία γραμμή έκανε το 0-4. Το κερασάκι σε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο έβαλε ο Φουμάσα ο οποίος και αυτός έκλεψε με τον αντίπαλο να έχει προωθηθεί όλος στο μισό της Ανόρθωσης, διαμορφώνοντας το 0-5.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πίεση άσκησε η Ομόνοια στην επανάληψη όπως άλλωστε ήταν λογικό με το πρώτο γκολ του αντίπαλου να έρχεται στο 23ο λεπτό με το σκορ να γίνεται 1-5. Ο αντίπαλος αγωνίστηκε μονίμως με flying goalkeeper ωστόσο η πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις, έδωσε το δικαίωμα στην Ανόρθωση να διαχειριστεί με άνεση τα αγωνιστικά δεδομένα με τον Οδυσσέως να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε. Στο 31ο λεπτό ο Φουμάσα έκλεψε στη μεσαία γραμμή και με νέο ψύχραιμο πλασέ πίσω από τη μεσαία γραμμή, σκόραρε για το 1-6. Η Ομόνοια αντέδρασε άμεσα μειώνοντας σε 2-6 με σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από ασταθή απόκρουση του Οδυσσέως, με τη «Μεγάλη Κυρία» με κουμανταδόρο στον Ραφίνια να συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Την υπογραφή του στον αγώνα έβαλε ο Φουμάσα στο 38ο λεπτό όταν με το τέταρτο προσωπικό του γκολ πέτυχε το 2-7, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ