Έπαθλο ο Λαΐφης!

Ως Survivor Ολυμπιακού και Σταντάρ με έπαθλο τον Λαΐφη, χαρακτηρίζει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος τα όσα γίνονται μεταξύ της ομάδας του Βελγίου και του ΟΣΦΠ.

Αμφότερες οι δύο πλευρές δηλώνουν με βεβαιότητα πως ο Λαΐφης θα φοράει τα δικά τους κόκκινα, ωστόσο για την ώρα τίποτα δεν είναι οριστικό.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

To Contra.gr ανοίγει τον “φάκελο” του Κύπριου διεθνούς στόπερ ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι στη Λιέγη και το άλλο στον Πειραιά. Γιατί οι Βέλγοι επιμένουν να τον κρατήσουν και οι “ερυθρόλευκοι” να τον φέρουν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη; Τι θέλει ο ίδιος; Ποιες παράμετροι θα καθορίσουν τον τελικό νικητή; Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Μάχη Ελλήνων και Βέλγων με έπαθλο από την Κύπρο! Δεν αναφερόμαστε σε νέα έκδοση του Survivor. Κάπως έτσι, ωστόσο, θα μπορούσε να περιγραφεί η προσπάθεια Ολυμπιακού και Σταντάρ Λιέγης  να έχουν στο ρόστερ τους την επόμενη περίοδο τον Κωνσταντίνο Λαΐφη.

Ο Κύπριος διεθνής στόπερ αποτελεί, ουσιαστικά το «μήλο της έριδος» ανάμεσα στις δύο ομάδες παρά τις καλές σχέσεις που έχουν «χτίσει» σε διοικητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Μια σχέση που έχει δημιουργήσει και αρκετές… διαδρομές ποδοσφαιριστών με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Ντοσεβί, Γιαταμπαρέ, Μανιάτη…

Είναι γνωστό ότι οι “ερυθρόλευκοι” αγόρασαν πέρυσι τέτοιο καιρό, κάτω από την… μύτη της ΑΕΚ και της θερμής εισήγησης Κετσπάγια, από την Ανόρθωση τον 24χρονο αμυντικό, καταβάλλοντας τα 600.000 ευρώ της ρήτρας του. Λόγω άλλων επιλογών, όμως, επέλεξαν να μην τον κρατήσουν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Συμφώνησαν με την ομάδα της Λιέγης για τη μετακίνησή του με διετή δανεισμό, ενώ τους παραχωρήθηκε η δυνατότητα να τον αγοράσουν, αν το επιθυμούν, με τη σχετική ρήτρα να ορίζεται περίπου στο τριπλάσιο της αγοράς του, δηλαδή στο 1,8 εκατ. ευρώ.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ… ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕ 36 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στη διάρκεια της σεζόν που έφτασε στο τέλος της την προηγούμενη Παρασκευή (σ.σ. η Σταντάρ νίκησε 2-0 τη Λιρς με τον Κώστα για μία ακόμη φορά βασικό), ο αριστεροπόδαρος άσος αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων και λόγω της καλής του απόδοσης εκτόξευσε την αξία του από το ένα εκατομμύριο ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι στα 3,5 σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους θέματα.

Μετά από αυτή την -αλματώδη- εξέλιξη, ήταν αναμενόμενο οι άνθρωποι της Σταντάρ να επιθυμούν την παραμονή στο δυναμικό τους, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” επιδιώκουν την επιστροφή του στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο δικό τους ρόστερ, μετά το επιτυχημένο του… αγροτικό εκτός των συνόρων.

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Κύπρο υποστηρίζουν ότι οι Βέλγοι έχουν ενημερώσει καιρό τώρα την πλευρά του ποδοσφαιριστή πως όχι μόνο θέλουν να τον διατηρήσουν στην ομάδα και την επόμενη περίοδο, αλλά είναι διατεθειμένοι να τον αγοράσουν από τώρα κάνοντας χρήση της σχετικής ρήτρας. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι του προσφέρουν και γενναία αύξηση αποδοχών σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος. Οι αρμόδιοι της Σταντάρ, σε πρώτη φάση, εμφανίζονται αρνητικοί.

Θέλουν να τον διατηρήσουν στη δύναμή τους, όπως έχουν αυτή τη δυνατότητα, έστω για ακόμη μια σεζόν με επέκταση του δανεισμού, βάσει της αρχικής συμφωνίας. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τη διεκδίκηση και η υπόθεση παραμένει ανοικτή.

Στην παρούσα φάση, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη, αλλά στο τέλος είναι πολύ πιθανό να μετρήσει το τι προτιμά ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος… γέρνει προς Πειραιά!

Πιστεύει ότι οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης και ανάδειξης είναι μεγαλύτερες στον Ολυμπιακό, γι’ αυτό και τα ποντάρει στο… κόκκινο του Ολυμπιακού, στο μέτρο που μπορεί να επηρεάσει τις όποιες αποφάσεις.

Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΡΕΤΣΟ

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό που έχουν κάνει στον Πειραιά, ο Λαΐφης προορίζεται για βασική επιλογή, μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος έκανε μια σούπερ σεζόν και αποτελεί το next best thing της ομάδας. Από ‘κει και πέρα, στο ρόστερ θα προστεθεί δεδομένα μια μεταγραφή ενός έμπειρου στόπερ ηγέτη από το εξωτερικό, συν τον επίσης ταλαντούχο Δημήτρη Νικολάου.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Σιόβας, όπως σας ενημέρωσε σχετικά το Contra.gr, θέλει να συνεχίσει τα μαθήματα… ισπανικών, είτε στη Λεγκανιές είτε σε κάποια άλλη ομάδα της “Πριμέρα”. Επίσης, έχει αποκτηθεί ήδη ο Σπύρος Ρισβάνης (23), ο οποίος έχει ακόμη υποχρεώσεις στα play off με τον Πανιώνιο. Στη διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να πείσει την τεχνική ηγεσία ότι αξίζει μια θέση στο κέντρο της άμυνας για την επόμενη περίοδο.

Εν ολίγοις, η προσθήκη του Κωνσταντίνου Λαΐφη αποτελεί προαπαιτούμενο, με βάση τα όσα έχουν δρομολογηθεί ως τώρα κι αν φυσικά συναινέσει ο (νέος) προπονητής, το όνομα του οποίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε,  ότι υπάρχει ενδεχόμενο στη διάρκεια του καλοκαιριού να αποχωρήσουν (με μεταγραφή) και οι δύο βασικοί στόπερ της προηγούμενης σεζόν (Μποτία και Ντα Κόστα), οι οποίοι, ομολογουμένως, δεν έβγαλαν και… μάτια με την απόδοσή τους.

Είναι πιθανό, ωστόσο, ότι είναι να γίνει με τους δύο έμπειρους στόπερ να γίνει μετά τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην προκριματική φάση του Champions League…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ