ΑΕΛ – Ανόρθωση 2-0: Ακίνδυνη επιθετικά, αδράνειες αμυντικά…

Μπορεί η ομάδα μας να είχε την κατοχή, να έλεγχε το παιχνίδι, ωστόσο η επιθετική της ανυπαρξία σε συνδυασμό με αδράνειες στην αμυντική γραμμή, έφεραν την ήττα από την ΑΕΛ με 2-0.

Η εντεκάδα

Μία έκπληξη είχε η ενδεκάδα, με τον Ρόνι Λέβι να παρατάσσει τον Γιώργο Παπαδόπουλο αντί του Κόπριβετς κάτω από το τέρμα. Συγκεκριμένα ο Λέβι κατέβασε κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, δεξιά τον Γκάμπριελ, αριστερά τον Γιαννούλη και στο κέντρο της άμυνας του Ερέρο και Σιβού. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Μίτροβιτς με τον Οικονομίδη σε ανασταλτικό ρόλο και ο Ρούμπεν Ράγιος ως επιτελικός. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Καλό, στο δεξί ο Ολιβέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Α’ Ημίχρονο

Με μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, ξεκίνησε το παιχνίδι ο Καλό τροφοδότησε τον Αντρέ Άλβες, ο οποίος από δεξιά επιχείρησε το σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρομό, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ράγιος αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Στη συνέχεια το παιχνίδι κυμάνθηκε στη μεσαία γραμμή, οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή, ωστόσο ούτε μία, ούτε η άλλη ομάδα κατάφερναν να εκδηλώσουν αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες.

Μία αδράνεια της αμυντικής γραμμής που δεν πίεσε τον Σάσι αλλά και μία λάθος εκτίμηση του Παπαδόπουλου, έφερε ένα όμορφο γκολ για την ΑΕΛ, με τον επιθετικό της ΑΕΛ στο 18’ με σουτ έξω αριστερά, να στέλνει την μπάλα στο δεξιό παραθυράκι της εστίας της Ανόρθωσης.

Στη συνέχεια η μπάλα ταλαιπωρήθηκε στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΛ κάλυπτε τα νώτα της και η Ανόρθωση απλά βασάνιζε την μπάλα, δίχως να καταφέρει να βγει μπροστά με αξιώσεις και να βάλει πίεση στη γαλαζοκίτρινη εστία και ως εκ τούτου το 1-0 έμελλε να ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Δίχως αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να χάνει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Νικολαΐδης υπέδειξε πένλατι, μετά από τράβηγμα του Οικονομίδη στον Σάσι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρουαμπαρένα ο οποίος επιχείρησε α λα Μπανένκα να κερδίσει τον Παπαδόπουλο, είδε όμως την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Η εικόνα της ομάδας μας ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο ημίχρονο. Ανούσια κατοχή της μπάλας, δίχως να καταφέρει να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ρομό, αρκούμενη μόνο σε κερδισμένα κόρνερ. Στο 53’ ο Λέβι πέρασε στον αγωνιστικό τον Καμπρέρα αντί του Καλό, διαφοροποίησε το σύστημα ωστόσο ούτε αυτό έπιασε. Στο 59’ ο Καμπρέρα με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, με αυτή να αποτελεί τη μοναδική επιθετική προσπάθεια. Στο 67’ οι αμυντικές αδράνειες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Φορτούνα κέρδισε την μπάλα ενώ την έλεγχε ο Γκάμπριελ και επιχείρησε το γέμισμα, εκεί γλίστρησε ο Καλδερόν, δίνοντας την ευκαιρία στον Αρουαμπαρένα να στρώσει την μπάλα στο Σάσι, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 2-0. Αναλλοίωτη έμεινε η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, με την ΑΕΛ να διατηρεί με ευκολία το 2-0 και την ομάδα μας να επιβεβαιώνει τις επιθετικές αδυναμίες της.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς (86′ Σαβανέ), Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι, Γεωργιάδης (62′ Μέσκα), Σάσι, Αρουαμπαρένα (83′ Ηλία).

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Ερέρο (63′ Καλδερόν), Σίβου Γιαννούλης, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ράγιος, Καρλίτος (53′ Καμπρέρα), Ολιβέιρα, Άλβες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ