Η τελευταία παρουσία στην ημιτελική φάση

Μέρα αφιερωμένη στο Κύπελο η σημερινή, και πώς να μην είναι άλλωστε μιας και στην κλήρωση της ημιτελικής φάσης το όνομα της Ανόρθωσης έχει να εμφανιστεί εδώ και μια 6ετία.

Συγκεκριμένα, η τελευταία παρουσία της ομάδας στους τέσσερεις του θεσμού ήταν την περίοδο 2010-211 εκεί όπου η κληρωτίδα είχε βγάλει αντίπαλο τον Απόλλωνα.

H Ανόρθωση στην προημιτελική φάση, στους 16 δηλαδή, είχε διπλές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ Λάρνακας. Με νίκη στο ΓΣΖ (1-2) και ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-1) έβγαλε τους κιτρινοπράσινους της Λάρνακας και στους 4 αντιμετώπισε τον Απόλλωνα.

Το πρώτο παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο «Τσίρειο» Στάδιο με την Ανόρθωση να μπαίνει δυνατά και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Περόνε από το 74ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Απόλλωνας με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Κιντέρος έφερε τον αγώνα στα ίσα με ελαφρύ όμως προβάδισμα στην ομάδα μας λόγω του εκτός έδρας γκολ που πέτυχε.

Προβάδισμα που δυστυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος» μιας και έχασε με 1-2 αν και το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ανόρθωση με γκολ του Καφού στο 7ο μόλις λεπτό. Ο Μπανγκούρα ισοφάρισε στο 77΄τον αγώνα και στις καθυστερήσεις – και πάλι – ο Μρντάκοβιτς έδωσε την πρόκριση στον Απόλλωνα.

Εκεί η ομάδα της Λεμεσού έχασε από την Ομόνοια στην διαδικασία των πέναλτι με 3-4 μιας και η κανονική διάρκεια του αγώνα και των καθυστερήσεων είχε λήξει 1-1 και το τρόπαιο κατέληξε στους πράσινους.

Σενάριο που δεν θέλουμε να επαναληφθεί με τίποτα. Αν η τύχη φέρει τον Απόλλωνα αντιμέτωπο στους 4 του θεσμού τότε θα πρέπει να έχουμε και την πιο πάνω παράμετρο κατά νου για να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία.

Φέτος θέλουμε τελικό και τρόπαιο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ