Ο Λευκαρίτης εξηγεί τους λόγους…

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Γιώργο Παττίχη μίλησε ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης εξηγώντας τους λόγους που έγιναν οι αλλαγές στα κύπελλα Ευρώπης, για τα χειραγωγημένα παιχνίδια στην Κύπρο και πολλά άλλα σημαντικά:

Διαβάστε τις δηλώσεις του

Αποχώρηση:
«Υπήρχε κανονισμός του έτους 1970 που έλεγε ότι όσοι έχουν συμπληρώσει το 70 έτος της ηλικίας τους αποχωρούν εκτός από εκείνους που τον ψήφισαν. ήμουν εξ εκείνων. Αλλά Μετά σκέφτηκα ότι είναι σωστό και πρέπον να δίνουμε παραδείγματα. Θεωρώ ότι υπάρχουν αξίες πέραν των κανονισμών Έτσι αποφάσισα να αποχωρήσω:Οι εμπειρίες που απέκτησα είναι θησαυρός. Όταν είσαι στη πηγή των αποφάσεων πύου αφορούν το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Θα είμαι στη διάθεση όλων».

Αδικία:
«Πρέπει να το χωρίσουμε σε δυο. Αγωνιστικός και οικονομικούς. Από τις μεγάλε ομοσπονδίες η πηγή εσόδων των πρωταθλημάτων Ευρώπης μπορεί να αγγίζει το 80 τοις εκατόν και παίρνουν σχεδόν τα μισά. Τα λοιπά πάνε στις άλλες ομοσπονδίες. Η πίεση ήταν μεγάλη. Δεν πέρασε όμως η απόφαση ελαφρά τη καρδιά. Οι απαιτήσεις των μεγάλων σωματείων ήταν πολύ πιο μεγάλες. Μεγάλα σωματεία δε ν είναι ευχαριστημένα και λανθασμένα εκλαμβάνεται ότι αυτό έγινε για τις αδύνατες. Οι ομάδες όπου επηρεάζονται πολύ είναι αυτές ΄που είναι στην 11η 12η θέση που είχαν κατευθείαν συμμετοχή σε ομίλους επηρεάζονται.:«Ναι οι μεγάλοι απείλησαν ότι θα φύγουν. Δεν το είπαν απευθείας στην ΕΕ. Οι παράγοντες ε αυοι (Ρουμενκιγκε κλπ) ξέρουν πως θα χειριστούν τα θέματα. Δεν θα δεχτεί η ΟΥΕΦΑ ξεχωριστή λίγκα που θα είναι σε βάρος των μικρών σωματείων. Αυτό είναι out of question. Έγιναν οι ο πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί δεν έγιναν φτωχότεροι. Οι συνεχείς επιτυχίες του Ολυμπιακού συν άλλες κινήσεις έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του Ολυμπιακού και των λοιπών. Και να μη θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα θα το κερδίσει. Αυτό οφείλεται στην οικονομική ευρωστία. Όπως και το ΑΠΟΕΛ. Είναι αποτέλεσμα καλής δουλειάς,

Χειραγώγηση:
Είμαι ικανοποιημένος από ότι έχει γίνει για τη χειραγώγηση. Οκτώβρη με Γενάρη δεν είχαμε κρούσματα. Μετά είχαμε τρία μαζεμένα. Μπαίνει κράτος αστυνομία. Οι αρχές του ποδοσφαίρου κάνουν τα πάντα. Τα κράτη όχι. Πρέπει να βελτιώσουν τοyς μηχανισμός τους. Μερικώς είμαστε ικανοποιημένοι, Μας έκοψαν τη όρεξη τα 3 περιστατικά.
Για να φτάσει στο σημείο η ΟΥΕΦΑ να πει ότι με βάση τις εκθέσεις μπορείτε να επιβάλετε ποινές και μπορώ να ονομάζω σωματεία, επιβάλετε τις ποινές άφοβα. Θα πάνε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο. Αυτό έχει ήδη εκδώσει απόφαση. Ας κλείσουν σωματεία πάρα να κλείσει το ποδόσφαιρο.

Γήπεδο Λεμεσού:
«Το θέμα του γηπέδου το πήρε ζεστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σωστά προωθήθηκε το θέμα. Ενώ έγιναν τόσες συσκέψεις στην παρουσία τόσων τεχνοκρατών και δεν ήξεραν ότι θα πρέπει να πάρουν άδεια από την Ευρωπαϊκή επιτροπή για να ληφθούν τα χρήματα. Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από τις κρατικές. Κοιτάτε την ΑΕΚ .Η Λάρνακα έχει τέσσερα γήπεδα με 3 ομάδες και η Λεμεσός μισό με 5 ομάδες».

Μείωση:
«θα ήταν καλύτερα να έχουμε λιγότερες ομάδες. Όμως δε σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο. Όταν ακούνε έξω ότι έχουμε 14 ομάδες στη Α’ κατηγορία και στη Β’ και στη Γ’ παραξενεύονται Δεν είναι όμως τόσο κακό. Το πρόβλημα είναι ότι οι αδύνατοι είναι πολύ αδύνατοι. Το 12 είναι ο καλύτερος αριθμός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ