«Ασσιχτίρ, φύετε να μεν σας συλλάβουμε…»

Μαζί μας επικοινώνησε ένας από τους δύο Ανορθωσιάτες που προχώρησαν σε καταγγελία την Κυριακή, μιας και όταν έφευγαν από το γήπεδο μαζί με οικογενειακά του πρόσωπα, είχαν δεχθεί επίθεση από φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Η Αστυνομία, η οποία για την κρίση της σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γνωστή και δεν κυνηγά ποτέ φιλαράκια της, αντί να διαλύσει την ομάδα και να επαναφέρει την τάξη, όπως ορίζουν οι εντολές που τους δίνει ο νόμος,  έριξε αναίτια και απρόκλητα σπρέι στα μάτια του 29χρόνου.

Όταν δε, τους ζητήθηκε ο λόγος γιατί δεν επιχείρησαν να διασπάσουν τους 20 με 25 φίλους του ΑΠΟΕΛ,  και έριξαν σπρέι στα μάτια του 29χρόνου φίλου της ομάδας μας, η απάντηση τους ήταν πέρα για πέρα καταχρηστική και προκλητική: «Ασσιχτίρ, φύετέ να μεν σας συλλάβουμε…»

Η διάβρωση των θεσμών δεν σταματά εδώ, μιας και οι δύο φίλοι της ομάδας μας, ο 29χρόνος και ο 55χρόνος προχώρησαν σε σχετική καταγγελία αλλά ακολούθως πήραν τηλέφωνο και την επιτροπή παραπόνων, μόνο που το παράπονο τους εισακούστηκε σε ώτα μη ακουόντων, μιας και μέχρι σήμερα Τετάρτη, κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το παράπονο τους, παρά το γεγονός πως αυτό τεκμηριώνεται από την γνωμάτευση του γιατρού.

Τι λέει για αυτό άραγε ο υπουργός δικαιοσύνης; Αλήθεια κύριε Υπουργέ, εδώ και τέσσερα χρόνια μας λέτε για μεταρρυθμίσεις, μάθαμε για τις αδειοδοτήσεις των σταδίων, μας είπατε για ασφάλεια, ωστόσο παραλείψατε το πιο σημαντικό. Την εκπαίδευση του αστυνομικού σώματος και δεν εννοούμε σε ασκήσεις, αλλά στην κρίση, στη σκέψη και στη συμπεριφορά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ