Αλλάζουν τα ευρωπαϊκα κύπελλα – Aπό τέλη Ιουνίου αρχίζουν οι Κυπριακές ομάδες

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και οι Κυπριακές ομάδες θα πρέπει να προγραμματίζονται πιο έγκαιρα ώστε να είναι έτοιμες για το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη από τον Ιούνιο αντί από τα μέσα Ιουλίου που ξέραμε μέχρι τώρα και το θεωρούσαμε αναπόφευκτο κακό.

Ως συνήθως οι αναμετρήσεις του 1ου προκριματικού γύρου διεξάγονται γύρω στις 20 – 27 Ιουνίου και αντιλαμβάνεται κανείς πως δημιουργείται μια διαφορά των 3 βδομάδων περίπου.

Ίσως και η ομοσπονδία να αναγκαστεί να εξετάσει ξανά την δομή του πρωταθλήματος έτσι ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και οι ομάδες να έχουν κάποιες μέρες περισσότερες για «ανάσες» και προγραμματισμό.

Το Ranking της UEFA της περιόδου 2016-2017 είναι οριστικό με την Κύπρο να βρίσκεται στην 24η θέση με 18.850 βαθμούς και ως εκ τούτου από την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Επιπλέον ο Κυπελλούχος, ο δευτεραθλητής και αυτός που θα πάρει την τρίτη θέση θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους για το Europa League από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Εννοείται πως η ευχή μας είναι η ομάδα μας να βρίσκεται τούδε και στο εξής ανελλιπώς στην Ευρώπη όπως άλλωστε αρμόζει η Ιστορία της που πρώτη έδειξε τον δρόμο για τις επιτυχές των Κυπριακών ομάδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ