ΑΕΛ 7 – 6 Ανόρθωσις: Στα δύσκολα μίλησαν τα «κοράκια»

Τεράστια προσπάθεια μέσα στην αλώβητη έδρα της ΑΕΛ έκανε απόψε η φουτσαλική Ανόρθωση, φτάνοντας τέσσερα λεπτά από ένα σπουδαίο διπλό που θα της εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε του μαραθωνίου. Ωστόσο εκεί που η μπάλα έκαιγε οι γηπεδούχοι πήραν ένα σημαντικό σφύριγμα που έφερε την ολική ανατροπή μιας σπουδαίας εμφάνισης από τα παιδιά του Γιώργου Κυριάκου, από την οποίαν έλειψε μόνο το βαθμολογικό όφελος. Πλέον η «Μεγάλη Κυρία» θα χρειαστεί ένα διπλό στην έδρα που αγωνίστηκε σήμερα στα playoffs ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με την Ανόρθωση να πατά καλύτερα στο παρκέ ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους φουτσαλιστές του Γιώργου Κυριάκου να δείχνουν προσήλωση στην τακτική του προπονητή τους. Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ στο 3ο λεπτό ωστόσο ο τερματοφύλακας Νικολάου βγήκε νικητής σε εκτέλεση πέναλτι, με την Ανόρθωση να μην επηρεάζεται κα ινα φτάσει στο 0-1 με σουτ του Φελιπίνιο. Ο Νικολάου δήλωσε παρών στα δύσκολα με τον Κουλουμπρή με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση στο 12ο λεπτό να κάνει το 0-2. Η «Μεγάλη Κυρία» επέκτεινε το προβάδισμα της με τη συμπλήρωση 16 λεπτών παιχνιδιού όταν ο Χαρή ακολούθησε την εξέλιξη επίθεσης του Φελιπίνιο και πλάσαρε άψογα στην κίνηση για το 0-3. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-3 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με πίεση από πλευράς ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-3 στο 22ο λεπτό. Οι φουτσαλιστές του Γιώργου Κυριάκου έδειξαν ψυχραιμία και με δυντό σουτ του Κουλουμπρή αποκατέστησαν τη διαφορά των δύο τερμάτων με το σκορ να γίνεται 2-4. Στο 27ο λεπτό η υπομονετική Ανόρθωση είδε τις προσπάθειες της να βρει κι άλλο γκολ στην αντεπίθεση να καρποφορούν με τον Ραφίνια να βρίσκει και αυτός δίκτυα με μακρινό σουτ για το 2-5. Η ΑΕΛ μείωσε στο 32ο λεπτό σε 3-5 ωστόσο η ψυχωμένη Ανόρθωση είχε και πάλι τις απαντήσεις με τον Ραφίνια να παίρνει παραμάζωμα δύο αντίπαλους δίνοντας έτοιμο γκολ στον Χαρή για το 3-6. Παίζοντας με flying goalkeeper η Λεμεσιανή ομάδα σκόραρε για το 4-6 στο 36ο λεπτό, ενώ με τον ίδιο τρόπο πέτυχε άλλα δυο γκολ λίγο πριν το φινάλε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε ο Ραφίνια δέχθηκε φάουλ από αντίπαλο αλλά οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί με την άμυνα της Ανόρθωσης να μένει εκτεθειμένη και να δέχεται το 7-6.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ